Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κορυφή στην Ελλάδα, επιστροφή στην Ευρώπη”

“Κορυφή στην Ελλάδα, επιστροφή στην Ευρώπη”

Giannis Sfairopoulos Olympiacos Media day

Giannis Sfairopoulos-Olympiacos-Media dayΣτην πρώτη προπόνηση των “ερυθρόλευκων” μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, εν όψει της νέας πολύ δύσκολης χρονιάς, τονίζοντας πως στόχος του Ολυμπιακού είναι ξανά η κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και η δυνατή επιστροφή στην Ευρώπη.

Αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ανέφερε:
“Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση στο Final Four θα είναι πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό.

Για μας είναι σημαντικό που έχουμε τον ίδιο κορμό, που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο.

Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να εντάξουμε στην ομάδα τα τρία νέα πρόσωπα”.

Όσον αφορά την μη απόκτηση πάουερ φόργουορντ: “Είναι δική μου απόφαση, γιατί θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Για μένα θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε παίκτη για την πιθανότητα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Γουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τόσο καλό παίκτη στο ‘2’, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά θα υπήρχε μια μετατόπιση του ρόστερ”.

Για την νέα Ευρωλίγκα : “Εμείς πέρσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή».

Ενώ, σχετικά με τη φιλοσοφία της ομάδας, δήλωσε: “Η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…