Κεντρική NBA Το αποχαιρετιστήριο γράμμα (pic)

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα (pic)

tim dunkan

tim dunkanΟ Τιμ Ντάνκαν, έπειτα από 19 επιτυχημένα χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς (1997-2016), αποφάσισε -σε ηλικία 40 ετών– να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα κι είχε αμέτρητες διακρίσεις, ωστόσο, ήταν πάντοτε χαμηλών τόνων. Λακωνικός.

Τρανό παράδειγμα, άλλωστε, αποτελεί το γεγονός πως γύρισε μόλις μία εθνικής εμβέλειας διαφήμιση καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Βλέπετε, ο “Τιμόθεος” προτιμούσε να… μιλά μες στο παρκέ.

Λακωνικός, αλλά κι εξαιρετικά ουσιαστικός ήταν (και) στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του:

“Εάν μου ζητούνταν να γράψω ένα σενάριο για τη 19χρονη καριέρα μου, δεν υπήρχε περίπτωση να είχα ονειρευθεί αυτό το ταξίδι. Είμαι εδώ, στο τέλος της διαδρομής και κοιτάω πίσω με δέος για ό,τι έχω ζήσει.

Θα θυμάμαι τις νίκες και τις ήττες, αλλά αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο είναι οι άνθρωποι. Τους φιλάθλους μέσα κι έξω από το γήπεδο, το σταφ και τους προπονητές, που με πίεσαν και, μαζί με τους συμπαίκτες μου (ακόμη και τους αντιπάλους), που θα είναι φίλοι μου για μια ζωή, μοιραστήκαμε τα σκαμπανεβάσματα.

Την οικογένειά μου και τους στενούς φίλους μου και πιο σημαντικό, τις στιγμές των παιδιών μου να μεγαλώνουν και να βλέπουν το έργο του πατέρα τους. Αυτό είναι που θα διατηρήσω περισσότερο.

Ευχαριστώ την πόλη του Σαν Αντόνιο για την αγάπη και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Με πολλή αγάπη πάντα,

Τιμ“.

duncan-gramma

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …