Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Στον ΟΠΑΠ (μόνο) οι “μεγάλοι”

Στον ΟΠΑΠ (μόνο) οι “μεγάλοι”

basket league opap logo

basket-league-opap-logo

Είναι δεδομένα δύσκολη η διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ, που μέχρι πρότινος ήταν κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος της Α1. Η σύμβαση έληξε και πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση η προοπτική νέας χορηγίας. Έτσι κι αλλιώς από τον Οργανισμό ήταν… φειδωλοί, όμως τα τελευταία δεδομένα κάθε άλλο παρά καλά είναι για το πρωτάθλημα, καθώς οι τρειςμεγάλοι” του κέντρου έχουν συμφωνήσει (καθένας μόνος του) με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (άφησε το stoiximan.gr) και ΑΕΚ έχουν συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με τον Οργανισμό, άρα δεν υπάρχει κεντρική διαπραγμάτευση. Αντίθετα, τα διαπραγματευτικά χαρτιά των υπολοίπων είναι… καμένα και οι προβλέψεις δυσοίωνες.

Για να αντιληφθείτε πλήρως το πρόβλημα, σημειώστε ότι πέρυσι τα εγγυημένα έσοδα μικρομεσαίων ομάδων, έφταναν τις 230-250.000 ευρώ (υπήρχε κλίμακα). Φέτος εγγυημένες είναι οι 100.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (NOVA) κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο ΟΠΑΠ δεν προτίθεται να δώσει πάνω από 300.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα φτάσουν κάτι λιγότερο από 30.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν δεν αλλάξουν δραματικά τα νούμερα, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Καταστροφολόγοι δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε τώρα. Σαφέστατα δεν είναι θετικό ότι οι τρεις “μεγάλοι” διαπραγματεύτηκαν από μόνοι τους. Το πρωτάθλημα έχει 14 ομάδες κι αν δεν βρεθεί τρόπος να ανεβεί το ποσό, είναι ζήτημα πόσες θα μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις της Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…