Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πράσινος” ο Τζέιμς (vid)

“Πράσινος” ο Τζέιμς (vid)

Mike James

Mike James

Πολλοί ήταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού που ανησύχησαν, επειδή η ομάδα τους αργούσε να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Όχι πως είναι αργά, καθώς βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, όμως το γεγονός ότι έχουν φύγει αρκετοί παίκτες από τον περσινό βασικό κορμό, σε συνδυασμό με το ότι ο βασικός αντίπαλος (Ολυμπιακός) είναι σχεδόν έτοιμος, δημιούργησε άγχος. Στον κόσμο, όχι στην τεχνική ηγεσία και στη διοίκηση, που κινούνται μεθοδικά και μετά τον Κρις Σίγκλεντον έκλεισαν τον Μάικ Τζέιμς.

Ο 26χρονος (γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1990) ύψους 1μ85 παίκτης επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τον είχαμε πρωτοδεί τη σεζόν 2014-’15, όταν κι είχε αποκτηθεί από τον Κολοσσό, του Μιχάλη Κουταλιανού. Τον Δεκέμβριο του 2014 μετακόμισε στη Βασκονία και μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη Λαμποράλ Κούτσα.

Την πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα είχε (σε 16 παιχνίδια) 11.1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες έπαιξε 29 ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας 10 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

Από την περίοδο 2012-’13 ξεκίνησε η ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Αρχικά στην Κ.Κ. Ζάγκρεμπ, στη συνέχεια στη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, στην Ιταλική Φούλγκορ Ομέγκνα, πριν βρεθεί στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Δεινός εκτελεστής, με απίστευτα αλτικά προσόντα, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

Η μεταγραφή του πέρασε από σαράντα κύματα, κυρίως λόγω της θέλησής του να παίξει στο ΝΒΑ. Όμως, η επιμονή των “πράσινων” απέδωσε καρπούς, καθώς πριν από λίγη ώρα ο Τζέιμς είπε το “ναι” και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…