Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο νέος κανόνας της Euroleague!

Ο νέος κανόνας της Euroleague!

856

euroleague-workshop

Η Ευρωλίγκα θα έχει από τη νέα σεζόν διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, αλλά και διαφορετικούς κανονισμούς. Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε τους προπονητές των ομάδων πως οι διαιτητές θα είναι πιο αυστηροί με τους παίκτες που κάνουν φάουλ για να σταματήσουν επίτηδες έναν αιφνιδιασμό.

Παλιά χρεώνονταν με απλό φάουλ, ενώ από τη νέα χρονιά θα τους δίνεται αντιαθλητικό, δηλαδή δύο βολές στον αντίπαλο κι επαναφορά της μπάλας από το κέντρο.

“Θα ανεβάσει την ταχύτητα του αγώνα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι λατρεύουν το transition και θέλουν να δουν τη δράση να είναι έντονη. Ελπίζουμε πως αυτό θα δημιουργήσει λιγότερες συνθήκες διακοπής στους αγώνες και περισσότερες κατοχές, κι ως εκ τούτου πόντους. Συμφωνώ πολύ με αυτή την τακτική. Συμφωνήσαμε οι προπονητές πως είναι σημαντικό που είμαστε κομμάτι αυτής της απόφασης που πάρθηκε. Αυτή είναι η ζωή μας. Δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι καθημερινά. Αγαπάμε το άθλημα και ενδιαφερόμαστε γι αυτό”, σχολίασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι τόνισε: “Η κεντρική ιδέα που υπάρχει είναι να βοηθήσουμε την εξέλιξη του αθλήματος και να κάνουμε πιο γρήγορη την επίθεση. Όλοι οι προπονητές λέμε πάντα “καλή δουλειά” στους παίκτες που σταματούν τον χρόνο με ένα καλό φάουλ. Τώρα δεν θα το λέμε πια, κάτι που είναι μεγάλη αλλαγή. Πιστεύω πως είναι για καλό αυτό, γίνεται για καλό σκοπό και θα κάνει καλό στο άθλημα. Ανυπομονώ να λειτουργήσω διαφορετικά, ήδη στην προπόνηση, που θα πρέπει να διδάξω αυτή την αλλαγή”.

Ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της Euroleague, Ρίτσαρντ Στόουκς, ανέφερε: “Πιστεύουμε πως αυτός ο κανονισμός δεν έχει υλοποιηθεί στον βαθμό που έπρεπε τα τελευταία χρόνια. Συμφωνήσαμε με τους προπονητές πάνω στα νέα δεδομένα και πλέον μένει να επιμορφωθούν οι διαιτητές που θα καλούνται να εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε θετική ανταπόκριση από τους προπονητές των ομάδων στην ανάλυση που τους κάναμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…