Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος”

“Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος”

zerva

zerva

Η Εθνική ομάδα Κωφών γυναικών είναι στη κορυφή της Ευρώπης, καθώς στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να πατήσει… κορυφή. Η προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Αθηνά Ζέρβα, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα μοναδικά συναισθήματα που βίωσε, την έμπνευση που έδωσε σε όλους η Βούλα Πατουλίδου αλλά και για τους αφανής ήρωες αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωφών: “Όταν ακούς τον Εθνικό ύμνο και βλέπεις τη σημαία να κυματίζει στο κέντρο του γηπέδου δεν υπάρχει κανένας που δεν θα ήθελε να νιώσει ότι νιώσαμε εμείς. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος γιατί βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στη κατάλληλη θέση και μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω το όνειρο μου δίπλα σε κάποια παιδιά που κατάφεραν να κουβαλήσουν αυτό τα όνειρα κι έτσι μπόρεσα να κερδίσω κι εγώ μέσα από τη δική τους προσπάθεια. Συγκίνηση, ρίγος, ανατριχίλα, περηφάνια είναι μόνο λίγα από τα συναισθήματα που νιώθω. Αυτή η η επιτυχία ανήκει στα παιδιά γιατί χάρη στο δικό τους πείσμα και θέληση φτάσαμε ως εδώ. Μεγάλο μερίδιο έχουν κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κι οι φορείς που χρηματοδότησαν αυτή την προσπάθεια, που πόνεσαν μαζί μας και έκλαψαν με τη χαρά μας. Είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί γιατί μία αλυσίδα ανθρώπων που μας στήριξε ήταν καλοί άνθρωποι”.

Για την στήριξη του κόσμου και πόσο διαφορετικά είναι να παίζεις μπροστά στο κοινό σου: “Είχαμε πει από την αρχή ότι η προσπάθεια που θα έκανε η Ομοσπονδία σε τόσο αντίξοες συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς ήταν μία μοναδική ευκαιρία να μπορέσει το ελληνικό φίλαθλο κοινό να δει τις δύο ομάδες (αντρική – γυναικεία) μετά από 16 χρόνια. Είχαμε την χαρά να αναλάβουν το επικοινωνιακό κομμάτι άνθρωποι που είναι πλέον φίλοι μας όπως είναι οι Ζεϊμπέκης, Καρυπίδου αλλά και πολλοί άνθρωποι που πλέον τους γνωρίζουμε με τα μικρά τους ονόματα όπως είναι οι Ραμπέα, Πάρης, Κατερίνα, Δημήτρης, Ειρήνη, Μάρθα κι η Ευγενία. Πίστεψαν σε εμάς και μας βοήθησαν πολύ.

Από εκεί και πέρα είναι σπουδαίο να καταφέρνεις να ξεσηκώσεις τον κόσμο. Το να αφήνει τις παραλίες και να έρχεται να μας δει είναι κάτι σπουδαίο κι ελπίζω να του δώσαμε πίσω αυτό που ήθελε να δει και να ένιωσε περήφανος. Θα θέλαμε πολύ και το αντρικό να τα έχει καταφέρει. Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν νομίζω ότι θα πίστευε κανείς ότι θα καταφέρναμε να γίνουν αγώνες στο “Nick Galis Hall”. Η πρώτη μας προπόνηση στο “Αλεξάνδρειο” ήταν το κάτι άλλο και τα κορίτσια δεν το πίστευαν. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν κάτι μαγικό γιατί επέστρεψα εκεί που τελείωσα τη σχολή κι έμαθα το μπάσκετ πριν από περίπου 26 χρόνια. Βρήκα παλιούς προπονητές, συναθλήτριες και συμφοιτητές”.

Για την επίσκεψη της Βούλας Πατουλίδου πριν την έναρξη του τουρνουά: “Θα ήθελα να σταθώ σε αυτόν τον θρύλο που λέγεται “Βούλα Πατουλίδου”. Της ζητήσαμε να έρθει στο ξενοδοχείο και να μιλήσει με τις Εθνικές μας ομάδες και αμέσως το έκανε με μεγάλη χαρά. Για όλους μας (παίκτες, προπονητές, συνοδούς, υπόλοιπες ομάδες) ήταν μεγάλη συγκίνηση δόξα και τιμή να την βλέπουμε και να ακούμε να μας μιλάει. Είναι απίστευτο να βλέπεις απέναντι σου ένα θρύλο να σου μιλάει και να σε στηρίζει. Ήρθε πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, ενώ παρακολούθησε και τον τελικό”.

Για τους ανθρώπους που στήριξαν από κοντά την προσπάθεια: “Μέχρι τώρα έχω ευχαριστήσει τους πάντες, όμως δεν ανέφερα καθόλου κάποιους άλλους αφανείς αλλά πολύτιμους ήρωες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου (Διονύσης Γαζής – τεχνικός σύμβουλος, Πολυζώης Χρήστου – συνεργάτης προπονητής, Νέστορας Αυγουστίδης – συνεργάτης προπονητής, Λούση Ζουρνή, Νάνσυ Τσιούλη – φυσικοθεραπεύτριες, Βασίλης Παπαπαναγιώτου – στατιστική κάλυψη), την Μαρία Κασβίκη, η οποία είναι η γραμματέας της Ομοσπονδία και με υπευθυνότητα, αγάπη και μεράκι βάζει το μυαλό και την καρδιά της για να στηρίζει ό,τι γίνεται αλλά και τις Λεμονιά και Βασιλεία που εργάζονται καθημερινά για να λειτουργεί η Ομοσπονδία άρτια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…