Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Παραμένουν παράνομες οι τιμωρίες”

“Παραμένουν παράνομες οι τιμωρίες”

bertomeu

bertomeuΗ Ευρωλίγκα πήρε επίσημη θέση σε ό,τι αφορά στη σημερινή δικαστική απόφαση περί άρσης των ασφαλιστικών μέτρων στη FIBA για επιβολή κυρώσεων σε ομάδες, λίγκες κι Ομοσπονδίες.

Η Ευρωλίγκα τονίζει -μέσω ανακοίνωσής της- πως τούτη η απόφαση σχετίζεται με τεχνικές διαδικασίες κι υπογραμμίζει πως παραμένουν παράνομες οι απειλές κι οι τιμωρίες της FIBA.

Η ανακοίνωση:

“Στις 23 Ιουνίου, το δικαστήριο του Μονάχου κοινοποίησε τη θέση του σχετικά με την επίσημη καταγγελία, που κατέθεσαν, τον Μάιο του 2016, οι ομάδες της Ευρωλίγκας και του Γιούροκαπ, οι εγχώριες λίγκες κι η Ευρωλίγκα. Αποφασίσθηκε η απαγόρευση στη FIBA για κυρώσεις, ή για απειλή με κυρώσεις σε ομάδες και λίγκες, που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και στο Γιούροκαπ.

Αποφασίσθηκε, επίσης, η απαγόρευση για αποκλεισμό Εθνικών Ομάδων από τις διοργανώσεις της FIBA και της FIBA Europe, επειδή συμμετείχαν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας.
Η σημερινή (23/6) απόφαση, που ακολουθεί τις κατηγορίες που παρουσιάζει μόνο η FIBA Europe ότι μπορεί να τιμωρεί τις ομάδες, τις λίγκες και τις Ομοσπονδίες, δεν αμφισβητεί την ουσία της υπόθεσης, βάσει της οποία οι κυρώσεις κι οι απειλές για κυρώσεις θεωρούνται παράνομες.

Η άρση των ασφαλιστικών μέτρων έχει να κάνει αποκλειστικά με τεχνικές διαδικασίες. Επιπλέον, η Ευρωλίγκα θεωρεί ότι το γράμμα της FIBA Europe, στις 15 Απριλίου του 2016, που επισήμως ενημέρωσε οκτώ Εθνικές Ομάδες ότι αποκλείονται άμεσα, ήταν η ημερομηνία κλειδί, μετά την οποία θα έπρεπε να γίνει η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα. Την ώρα που η δικαστής θεωρεί ότι οι αιτήσεις έπρεπε να έχουν κατατεθεί πριν από αυτή την ημερομηνία.

Από την πλευρά της, η Ευρωλίγκα θεωρεί ότι η απόφαση δεν επηρεάζει, ούτε αλλοιώνει την οπτική για τις απειλές της FIBA και της FIBA Europe. Σε κάθε περίπτωση, βάσει της αρχικής απόφασης της 2ης Ιουνίου, η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση, υπερασπίζοντας την ελευθερία επιλογής των ευρωπαϊκών ομάδων και των Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Η Ευρωλίγκα θα πράξει, όπως οφείλει, για να προστατεύσει τις ομάδες και τις λίγκες απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, τιμωρία, ή παράνομη μορφή πίεσης από τη FIBA, τη FIBA Europe και τις Εθνικές Ομοσπονδίες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…