Κεντρική Διεθνή Κατέθεσε ένσταση η FIBA

Κατέθεσε ένσταση η FIBA

fiba

Το δικαστήριο του Μονάχου κατέστησε παράνομη οποιαδήποτε ποινή σε ομοσπονδίες, εθνικές ομάδες ή συλλόγους από την FIBA, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Ευρωλίγκας.

Η παγκόσμια ομοσπονδία, πάντως, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορούσε στο αίτημα της ECA και των άλλων 13 συλλόγων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της FIBA:
“H FIBA Europe κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης που εκδόθηκε πρωτοδίκως από Δικαστήριο του Μονάχου κατόπιν αιτήματος της Euroleague και 13 αιτούντων.

Η έκδοση προσωρινής διαταγής που εμποδίζει τη FIBA και τη FIBA Europe να επιβάλουν κυρώσεις ή να απειλούν με κυρώσεις τις εθνικές ομοσπονδίες, τις εθνικές λίγκες και τα ευρωπαϊκά κλαμπ, εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά από το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe που, ούτως ή άλλως, είχε αποφασίσει ότι καμία ομοσπονδία, πρωτάθλημα ή κλαμπ δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.

Προφανώς η αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων (σ.σ. εκ μέρους της Ευρωλίγκας) κατατέθηκε ώστε να συμπίπτει με την περίοδο εγγραφών των ομάδων στο Εurocup που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου 2016 καθώς και στη διαδικασία έναρξης της προώθησης του νεοσύστατου Basketball Champions League, αυτή την εβδομάδα.

Η αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων δεν περιέχει όλα τα πραγματικά περιστατικά τα οποία, πιθανότατα θα είχαν αποκλείσει τέτοια διαταγή εάν είχαν παρουσιαστεί εξ αρχής ενώπιον του Δικαστηρίου. Η FIBA και η FIBA Europe δεν κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο Δικαστήριο του Μονάχου, το οποίο εξέτασε μονομερώς το αίτημα της Euroleague.

Επομένως, η έκδοση προσωρινής διαταγής είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο που έχει ήδη αμφισβητηθεί από τη FIBA ​​Europe και μπορεί να ακυρωθεί από το ίδιο ή ανώτερο δικαστήριο μετά τη λήψη της νομικής γνωμοδότησης, από τη στιγμή που παρουσιαστεί η αιτιολογία της ένστασης.

Η FIBA Europe έχει ήδη ζητήσει από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου άμεση ακρόαση, προκειμένου να επιτευχθεί η ακύρωση της έκδοσης της προσωρινής διαταγής, το συντομότερο δυνατό.

Η FIBA Europe συνεχίζει να πιστεύει πως με τον τρόπο που η ECA διοργανώνει την Euroleague και το Eurocup, παραβιάζει τον ευρωπαϊκό αντιμονοπωλιακό νόμο και γι’ αυτό θα συνεχίσει να παλεύει κόντρα σε κάθε παράνομη πρακτική, προκειμένου να προστατέψει τα ενδιαφέροντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε 64-66: Δια πυρός και σιδήρου

Η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Εφές, καθώς επικράτ…