Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Το μπάσκετ πρέπει να παίζεται μες στο γήπεδο”

“Το μπάσκετ πρέπει να παίζεται μες στο γήπεδο”

CjFO BOW0AEstWq

spanoulis-panathinaikos-olympiacos-oakaΟ Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στον OTE TV, τόνισε πως ο Ολυμπιακός παρουσιάσθηκε κατώτερος των περιστάσεων στον πρώτο τελικό, ωστόσο, ήταν αισθητά βελτιωμένος στο ΟΑΚΑ, όπου η τύχη του “χαμογέλασε” στο τέλος.

Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων“, δε, υπογράμμισε πως το “μπάσκετ πρέπει να παίζεται μόνο μες στο γήπεδο και να κερδίζει ο καλύτερος“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ψυχραιμία είχα και πριν και μετά το σουτ. Η σειρά των τελικών έχει ακόμα δρόμο. Ισοφαρίσαμε, κάναμε το 1-1. Σίγουρα, στο πρώτο παιχνίδι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα, αμυντικά κι επιθετικά, αν και χάσαμε πάρα πολλά σουτ και βολές. Στο τέλος, μας χαμογέλασε κι εμάς μια φορά η τύχη. Προχωράμε. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι”.

Για την καλή ατμόσφαιρα των δύο πρώτων αναμετρήσεων της σειράς:

“Ναι, ρε παιδιά, αυτό είναι το λογικό. Το μπάσκετ πρέπει να παίζεται μέσα στο γήπεδο κι ο καλύτερος να κερδίζει. Ωραία ατμόσφαιρα να υπάρξει, καυτές έδρες να υπάρχουν, αλλά μέχρι εκεί.

Όταν το πράγμα παραγίνεται, δεν ευνοείται κανείς και, κυρίως, πρέπει να σεβόμαστε τους αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Δίνουν ο καθένας το 100% για την ομάδα του και πρέπει να σεβόμαστε και το σπορ, γιατί είναι πολλά τα παιδιά που βλέπουν τους αγώνες και πρέπει να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα.

Τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τις σωστές εικόνες από αυτά τα ματς, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και κοινωνικά. Να γίνονται τα παιχνίδια σε κόσμιες συνθήκες και να υπάρχουν σωστές συμπεριφορές“.

Για το παιχνίδι της Πέμπτης (26/05, 19:30):

“Πρέπει να είμαστε και πάλι σοβαροί από το πρώτο δευτερόλεπτο, οι προπονητές θα μας δείξουν το πλάνο τους, αν θα αλλάξουμε κάτι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …