Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Περήφανος για το ελληνικό μπάσκετ”

“Περήφανος για το ελληνικό μπάσκετ”

bartzokas lokomotiv kuban1

bartzokas-lokomotiv kuban1Η Λοκομοτίβ Κουμπάν προετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή της στο φάιναλ φορ (13-15/05, Βερολίνο), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει -μεταξύ άλλων- πως δεν έχει τα “όπλα“, τα οποία διέθετε στον Ολυμπιακό το 2013.

Ο τεχνικός της “Λόκο“, δε, ανέφερε πως η Ευρώπη τρέφει μεγάλο σεβασμό στο ελληνικό μπάσκετ κι ο ίδιος αισθάνεται περήφανος γι’ αυτό, όπως και για τους προπονητές της χώρας μας.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για την πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέχρι το φάιναλ φορ: “Είναι κάτι φανταστικό. Όλοι το απόλαυσαν, ειδικά μετά την πρόκριση επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου, όπως η Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για κάτι αξέχαστο για όλους εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε σταθεροί και συνεπείς, ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζαμε ή πού παίζαμε. Έπρεπε να έχουμε τις αρχές μας και τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Αναντολού Εφές κι η Μάλαγα.

Είμαστε η “σταχτοπούτα” του φάιναλ φορ. Απλώς προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά να μείνουμε ενωμένοι, να παίζουμε σκληρή άμυνα και να μην είμαστε εγωιστές. Ό,τι έχει προηγηθεί, όμως, δεν έχει πλέον σημασία, τώρα μετρά μόνο το επόμενο παιχνίδι, ο ημιτελικός. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να κατακτήσω δεύτερη φορά την Ευρωλίγκα, αλλά δεν σκέφτομαι τίποτα περισσότερο από τον ημιτελικό”.

Σχετικά με την αντίπαλο στον ημιτελικό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (13/05, 19:00): “Είναι μια πολύ έμπειρη και πολύ ταλαντούχα ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Νάντο ντε Κολό, ο Μίλος Τεόντοσιτς κι ο Κάιλ Χάινς, που είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Ευρώπη. Έχουν πολύ καλή χημεία, έναν πολύ έμπειρο κι ικανό προπονητή, τον οποίο σέβομαι πολύ, όπως και το επιτελείο του.

Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, για να κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα. Θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά, θα ετοιμάσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και πιστεύω πως μπορούμε να ξεπεράσουμε την έλλειψη εμπειρίας μας με τον ενθουσιασμό για τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ”.

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τον ημιτελικό του 2013 (σ.σ.: μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ): “Είναι πολλές οι διαφορές και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εντάξει, η ΤΣΣΚΑ είχε και τότε τους Βίκτορ Χριάπα, Άαρον Τζάκσον, Μίλος Τεόντοσιτς κι Αντρέι Βοροντσέβιτς, αλλά έχουν άλλον προπονητή τώρα κι εγώ δεν έχω τα “όπλα” που είχα στον Ολυμπιακό.

Παίκτες, δηλαδή, που ήταν ήδη πρωταθλητές Ευρώπης, με ταλέντο αλλά κι εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ με φανταστικό αμυντικό παιχνίδι και μετά τη Ρεάλ με φανταστικό επιθετικό παιχνίδι, πετυχαίνοντας 100 πόντους“.

Αναφορικά με την εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ: “Το μπάσκετ είναι το πιο πετυχημένο άθλημα στην Ελλάδα, με δύο ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους στην Ευρωλίγκα. Η Εθνική μας ομάδα είναι πολύ δυνατή κι έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους.

Επίσης, έχουμε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές, μια νέα γενιά που δουλεύει στο εξωτερικό στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω περήφανος για τους Έλληνες προπονητές και το ελληνικό μπάσκετ γενικά. Δουλεύοντας στο εξωτερικό, διαπίστωσα τον σεβασμό που έχει η Ευρώπη στο ελληνικό μπάσκετ και με τις επιτυχίες μας κάνουμε τον κόσμο να μας σέβεται περισσότερο.

Χαίρομαι πολύ που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με Έλληνα προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΤΣΣΚΑ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…