Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 81-82

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 81-82

742474

spanoulis-olympiacos-panathinaikos-sefΤο ξανάκανε!!
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για δεύτερη σερί φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού στη δεύτερη παράταση με 82-81, χάρη σε τρίποντο του ασύλληπτου Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών “σκότωσε” και πάλι τους “πράσινους”, ευστοχώντας μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την καριέρα του με νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των Πειραιώτων έκανε τα πάντα στο παρκέ, έπαιξε και για τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ “εκτέλεσε” και πάλι τον Παναθηναϊκό στο φινάλε. Απίστευτος ο “V-Span”, ο οποίος πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον έστεψε πρωταθλητή για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Λαρισαίος γκαρντ μέτρησε 25 πόντους με 6/10 τρίποντα (!), ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Οι Διαμαντίδης (15π.), Γκιστ 15 (π.) και Παππάς (16π.) ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα του τέταρτου τελικού. Μπήκε αποφασισμένος να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη και να στεφθεί πρωταθλήτης μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού και αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου, προηγήθηκε με 2-13 στο 5′, παγώνοντας τον κόσμο του “τριφυλλιού”.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, πέρασε στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη και οι “πράσινοι” μεταμορφώθηκαν. Βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, έκλεισαν τους διαδρόμους στην άμυνα και μείωσαν στο καλάθι (13-15 στο 9′). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε, πάντως, τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 16-19, με τον Παπανικολάου να είναι ο κορυφαίος των Πειραιωτών.

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι του “τριφυλλιού”, το οποίο προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 14′, με τον Παπαγιάννη να καρφώνει εντυπωσιακά, έπειτα από ασίστ του Καλάθη. Οι “πράσινοι” κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους (35-31) μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου. Προηγήθηκε και πάλι με 11 πόντους (39-50), αναγκάζοντας να τον Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ. Οι φωνές του “Άρτζι” φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς οι “πράσινοι¨αφυπνίστηκαν. Με το σκορ στο 41-50, ο Παππάς πήρε το όπλο του και με 9 σερί προσωπικούς πόντους έφερε το παιχνίδι στα ίσια (50-50) στο 29′. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 50-52.

Στο καθαριστικό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 52-55 στο 32′, αλλά ο Παναθηναϊκός, με σερί 8-0, έφερε τούμπα και πάλι το παιχνίδι και πέρασε μπροστά με 60-55 στο 34′.

Με σερί 5-0, ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια (60-60), ο Γκιστ έκανε το 62-60, αλλά ο Αγραβάνης με ένα τρελό τρίποντο έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού (62-63) τον Ολυμπιακό 1,5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γκιστ με 1/2 βολές έκανε το 63-63, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση. Η τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας του αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε στη διάθεσή του 18 δευτερόλεπτα. Ο Σπανούλης πήρε την επίθεση, αλλά αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 64-63, χάρη σε μία βολή του Παππά, με τον Χάντερ να καρφώνει εντυπωσιακά τη μπάλα, έπειτα από ασίστ του Σπανούλη, και να κάνει το 64-65 δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Διαμαντίδης έκανε το 67-65 με τρίποντο, με τον Σπανούλη να απαντάει άμεσα και με τον ίδιο τρόπο (67-68). Ο Καλάθης απάντησε πάλι με τρίποντο (70-68), με τον Γκιστ να σταματάει στην επόμενη επίθεση τον Σπανούλη. Ο Φώτσης με 1/2 βολές έκανε το 71-68 8” πριν το τέλος, με τον Χάκετ να αστοχεί σε δύο βολές, την μπάλα να φτάνει στον Μάντζαρη, ο οποίος με τεράστιο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (71-71) 1,1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε κάτι στην τελευταία φάση και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση.

Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, ο Γκιστ το πήρε προσωπικά και με έξι σερί πόντους έκανε το 77-73. Ο Σπανούλης με 2/2 βολές έκανε το 77-75, με τον Παπαγιάννη να “γράφει” το 79-75. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές και ο Αγραβάνης με φόλοου έκαναν το 79-78, με τον Καλάθη να διαμορφώνει το 81-78.  Ο Χάκετ με 1/2 βολές μείωσε σε 81-79, με τον Καλάθη να αποχωρεί από το παιχνίδι με πέντε φάουλ στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκό, καθώς χρεώθηκε με τεχνική ποινή (όπως και ο Αγραβάνης) για αψιμαχία με τον νεαρό φόργουορντ. Ο Σπανούλης πήρε την τελευταία επίθεση του αγώνα και με τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης χάρισε και πάλι τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…