Κεντρική Ασίστ Shadow “Ο Διαμαντίδης είναι διαμάντι και σε χαρακτήρα”

“Ο Διαμαντίδης είναι διαμάντι και σε χαρακτήρα”

ioannidis giannis

ioannidis-giannis

Τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετωπίση του Δημήτρη Διαμαντίδη από τους οπαδούς του Άρη εξέφρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM. Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού, ενώ σχολίασε και τις ημιτελικές σειρές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Διαμαντίδη: “Εγώ ήμουν άρρωστος με το ποδόσφαιρο και πήγαινα συνέχεια στο Χαριλάου. Μέχρι που κάποιος στους επίσημους έβριζε τη μάνα του Φοιρού. Μάλωσα μαζί του και δεν ξαναπήγα από τότε στο γήπεδο. Ο Διαμαντίδης είναι διαμάντι και σε χαρακτήρα αλλά, πέρα απ’ αυτό, η μάνα του καθενός είναι η μάνα του. Από τότε που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό ο Άρης ήταν η πιο μπασκετική ομάδα. Είχε κόσμο που προτιμούσε το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Είναι λυπηρό να μιλάμε τώρα για τέτοια πράγματα”.

Για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα: “Πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες αυτοί που είναι υπεύθυνοι και έχουν τη δύναμη να κάνουν κάτι μέσα στο γήπεδο. Η Πολιτεία τι να πρωτοκάνει; Σε όλα έχει ευθύνη η Πολιτεία και σε όλα έχει ευθύνη το άτομο. Δεν γίνεται να τα ρίχνουμε πάντα στον άλλον. Έπρεπε το υπουργείο Αθλητισμού να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού. Θα ήταν πιο εύκολο να υλοποιηθούν κάποια πράγματα. Όλα από το σχολείο ξεκινούν. Όταν ο αθλητισμός διδάσκεται σωστά, μπορεί να γίνει εφόδιο στη ζωή του κάθε νέου”.

Για το χθεσινό παιχνίδι: “Ο Άρης είχε ενέργεια και ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα θηρίο όπως ήταν ο Ραντούλιτσα, ο οποίος στην επίθεση είναι γρήγορος και εκρηκτικός, αλλά στην άμυνα δεν ισχύει το ίδιο. Τι να κάνει και ο Αργύρης. Είναι στρατιώτης. Χάρηκα πολύ που ενεργοποιήθηκε, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Χωρίς άμυνα δεν κάνεις τίποτα. Όλοι λένε ότι είναι λάτρεις της άμυνας, αλλά το θέμα είναι και πώς την παίζεις. Ο Άρης έχει παίκτες που είναι κινητικοί και σουτέρ. Ανάλογα με το υλικό σου, πρέπει να κινείσαι. Όταν έχεις σπανάκι και ρύζι, κάνει σπανακόρυζο. Όταν έχεις κρέας, θα κάνεις νουά”.

Για το πώς βλέπει τις ομάδες των ημιτελικών: “Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός χθες και με έχει προβληματίσει η ΑΕΚ. Πήρε τόσους παίκτες, έχει έναν πρόεδρο που έβαλε χρήματα και για την ώρα δεν ανταποκρίνεται, δεν είναι ανταγωνιστική. Έχει μεγάλα κενά στο παιχνίδι της και δεν παίζει ομαδικά. Όποιος παίξει με δύναμη, αυτός θα κερδίσει κιόλας. Είδατε στο ποδόσφαιρο τον Σιμεόνε; Έχει ρόστερ πολύ χειρότερο από τους άλλους και τους έχει ξεφτιλίσει όλους”.

Για την αποχώρηση του Πεδουλάκη την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στον Παναθηναϊκό: “Γιατί έφυγε ο Πεδουλάκης; Όταν είσαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα και τον χαρακτήρα ενός προπονητή και μετά τον αλλάζεις, αυτό εμένα με προβληματίζει. Μήπως υπάρχει κανένας λόγος που τον ξέρει εκείνος (σ.σ. ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) και όχι εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…