Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κέρδος ο Χαραλαμπόπουλος

Κέρδος ο Χαραλαμπόπουλος

pao aris

pao-aris

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε δίκαια την ήττα με 77-68. Οι περισσότεροι παίκτες του “τριφυλλιού” βρέθηκαν σε κακό βράδυ, ενώ οι γκαρντ (Ουότερς και ΜακΝιλ) του Άρη έκαναν πάρτι στην περιφέρεια, απόντος του καλύτερου αμυντικού του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη καλείται να ξεχάσει τη χθεσινή (9/5) ήττα και να συγκεντρωθεί στο αυριανό (11/5) τέταρτο παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους”, το οποίο θα είναι ακόμα δυσκολότερο, μιας και οι Θεσσαλονικείς έχουν τη ψυχολογία με το μέρος τους, ενώ στο γήπεδο αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα.

Μοναδικό κέρδος για τον Παναθηναϊκό από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο νεαρός φόργουορντ έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα, μετά την έλευση του Αργύρη Πεδουλάκη, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον 19χρονο άσο, ο οποίος αγωνίζεται πλέον κυρίως στο “4” αλλά και στο “3”.

Ο Χαραλαμπόπουλος βρήκε χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Σάσα Πάβλοβιτς αποχώρησε από την ομάδα, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τραυματίστηκε, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ αγωνίζεται κυρίως ως πεντάρι στην εποχή Πεδουλάκη. Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων έχει τραβήξει… από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνει ο προπονητής του, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Μπορεί να μην είναι παραγωγικός (έχει 3/6 δίποντα, 0/6 τρίποντα και 1/4 βολές) στα πλέι οφ, ωστόσο βοηθάει πολύ στην άμυνα, έχοντας “σβήσει” στα τελευταία παιχνίδια τον MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, Οκάρο Ουάιτ. Στο χθεσινό παιχνίδι, φανέρωσε, δε, ακόμα μία αρετή που έχει στο παιχνίδι του, η οποία δεν είναι άλλη από την έφεση στα ριμπάουντ.

Ο Χαραλαμπόπουλος μάζεψε 10 “σκουπίδια” (7 αμυντικά και επιθετικά), όντας ο καλύτερος του Παναθηναϊκού σ’ αυτόν τον τομέα. Μοίρασε ακόμα 4 ασίστ στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες του “τριφυλλιού” στον ημιτελικό με τον Άρη.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ποντάρει πολλά στον νεαρό φόργουορντ, εκείνος δείχνει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του “Άρτζι” και το μόνο που μένει είναι να “ξεψαρώσει” στην επίθεση, ώστε να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του και σε αυτόν τον τομέα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…