Κεντρική NBA Η συγκίνηση και τα ρεκόρ του “Βασιλιά” (vid)
NBA

Η συγκίνηση και τα ρεκόρ του “Βασιλιά” (vid)

james biyombo

james-biyombo

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα δώσει το “παρών” στους Τελικούς του ΝΒΑ για έκτη συνεχόμενη σεζόν και θέλει να επιστρέψει στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από τρία χρόνια ανομβρίας. Με τους Κάιρι Έρβιν και Κέβιν Λαβ υγιείς και “ετοιμοπόλεμους”, οι “ιππότες” μπορούν να ελπίζουν στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, είτε βρουν απέναντι τους Θάντερ είτε τους Ουόριορς.

Παραχωρώντας δηλώσεις, αμέσως μετά το τέλος του Game 6 στο Τορόντο, ο “Βασιλιάς” -αφού αποθέωσε τους οπαδούς των Ράπτορς– στάθηκε στη σημασία της συνεισφοράς των έτερων δύο από τους “Big Three“, υπογράμμισε πως το Κλίβελαντ και οι οπαδοί του αξίζουν ένα πρωτάθλημα, ενώ συγκινήθηκε όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως θα βρίσκεται ξανά στους Τελικούς.

“Απλά είμαι ευγνώμων που ο Θεός (σ.σ: “The Μan above” όπως τόνισε χαρακτηριστικά) μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω το παιχνίδι που αγαπώ και να αγωνίζομαι κάθε βράδυ μπροστά τους οπαδούς μου.

Είναι πολύ έντονο όλο αυτό και σημαίνει τα πάντα το ότι θα βρίσκομαι για έκτη σερί φορά στους Τελικούς“.

Όσον αφορά την εμφάνιση του, ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας 33 πόντους (εκ των οποίων οι 21 στο πρώτο ημίχρονο), κατεβάζοντας 11 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ, ενώ προσέφερε παράλληλα μοναδικό θέαμα.

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια που φθάνει για έκτη διαδοχική χρονιά στους Τελικούς και όγδοος στην ιστορία, όντας ο μοναδικός μη “Κέλτης” αφού οι προηγούμενοι εφτά είναι μέλη της μυθικής αυτοκρατορίας των Σέλτικς. Μπιλ Ράσελ, Σαμ Τζόουνς, Κέι Σι Τζόουνς, Σατς Σάντερς, Τομ Χέινσον, Φρανκ Ράμσεϊ, Μπομπ Κούζι συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ήταν η 25η συνεχόμενη σειρά πλέι οφ κατά την οποία ο “Βασιλιάς” έχει πανηγυρίσει τουλάχιστον μια εκτός έδρας νίκη, ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν για το μεγαλύτερο σχετικό σερί στην ιστορία.

Τέλος, έγινε ο δεύτερος παίκτης που αγωνίζεται σε τουλάχιστον τρεις τελικούς, με δύο διαφορετικές ομάδες, κάτι που πέτυχε πρώτος ο Ντένις Ρόντμαν, με Πίστονς και Μπουλς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…