Κεντρική Διεθνή “Δεν θα ξεχάσω ποτέ το καλάθι του Πρίντεζη στην Πόλη”

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ το καλάθι του Πρίντεζη στην Πόλη”

KK Crvena zvezda KK Fenerbahce Foto Marko Todorovic610 copy

crvena-zvezda-fenerbahce-pero-adic

Η Φενέρμπαχτσε προετοιμάζεται πυρετωδώς για το φάιναλ φορ του Βερολίνου, όπου ο στόχος της είναι ένας και μοναδικός, η κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας. Αυτό ξεκαθάρισε και ο Πέρο Άντιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο Σκοπιανός φόργουορντ, ο οποίος θέλει να κάνει το 3/3 στα φάιναλ φορ, αναφέρθηκε και στο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό του 2012, με το οποίο ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

“Αυτό είναι το τρίτο Final Four της καριέρας μου και ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν όπως στο παρελθόν. Η ομάδα μας έχει υψηλές βλέψεις από την αρχή της χρονιάς, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πάμε στο Final Four απλά για τη συμμετοχή. Δεν πάμε για να δούμε πως είναι τα πράγματα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κατακτήσουμε την Euroleague. Ξέρουμε ότι είμαστε δύο νίκες μακριά από τον τίτλο, από το να γράψουμε ιστορία και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Υπάρχει καλή χημεία μεταξύ των παικτών της ομάδας.

Έχουμε περάσει πολλές ώρες στο γήπεδο, έχουμε επισκεφτεί τόσα γήπεδα στην Ευρώπη και όπου κι αν βρισκόμασταν, είχαμε στο πλευρό μας τον κόσμο της ομάδας. Μπορείς να εντοπίσεις έναν οπαδό της Φενέρμπαχτσε σε κάθε μέρος του κόσμου. Όπως διάβασα τις προάλλες, στο Βερολίνο θα βρίσκονται περίπου 5.000 φίλαθλοι, οπότε αυτό είναι κάτι υπέροχο. Είμαι χαρούμενος για τη στήριξη που μας παρέχουν και είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα κάνουν στο Βερολίνο, θα νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους. Πρέπει να τους ικανοποιήσουμε. Σε όλη μου την καριέρα πηγαίνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό θα κάνω και τώρα. Πρώτος αντίπαλος είναι η Λαμποράλ Κούτσα“, δήλωσε αρχικά ο Άντιτς, ο οποίος στη συνέχεια γύρισε το χρόνο πίσω.

“Φυσικά έχω πολλές αναμνήσεις από Final Four. Το καλάθι του Πρίντεζη είναι η πιο χαρακτηριστική. Αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας: δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012 και η Ρεάλ Μαδρίτης το 2013 μας υποτίμησαν. Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ήμασταν στο -17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όταν άρχισαν να παίζουν χωρίς σοβαρότητα. Το ότι επιστρέψαμε, βάλαμε 100 πόντους και πήραμε τον τίτλο, καθιστά το συγκεκριμένο τρόπαιο ένα από τα αγαπημένα μου”, ανέφερε πριν θυμηθεί φάση προς φάση τη σπουδαιότερη φάση της καριέρας του.

Όσο για το καλάθι του Πρίντεζη; Ήμουν στον πάγκο όταν ο Σισκάουσκας κέρδισε τις δύο βολές. Μιλάμε για ένα παίκτη που είχε 90% στις βολές στη διάρκεια της καριέρας του, αλλά εκείνη τη στιγμή έχασε και τις δύο βολές. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Πρίντεζη και έβαλε το καλάθι. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, απ όποιο σημείο της ρακέτας κι αν σουτάρει. Είμαι ευτυχισμένος που ο Σπανούλης τον βρήκε και κερδίσαμε την Euroleague. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα ήταν η νικήτρια, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος και γι αυτό είναι τόσο μοναδικό. Πρέπει να παίζεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

“Ο Πρίντεζης έβαλε το καλάθι με 0.7” να μένουν για το τέλος και μετά από αυτό όλοι στην Ελλάδα τον αποκαλούσαν “Πράκτορα 007″. Ήταν ένα σημείο που άλλαξαν οι ισορροπίες. Η ομάδα είχε μαχητικό χαρακτήρα. Ήμασταν το αουτσάιντερ τόσο το 2012 όσο και το 2013”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…