Κεντρική Basket League Άρης “Δεν αντέξαμε στο ένας με έναν”

“Δεν αντέξαμε στο ένας με έναν”

priftis

priftis-xanthopoulos

Στενοχωρημένος, αλλά ήρεμος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια, με τους παίκτες του να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν στο ένας εναντίον ενός. Από εκεί και πέρα έστειλε μήνυμα ανασύνταξης ενόψει ΟΑΚΑ, ενώ κλείνοντας σχολίασε τους αγώνες για την 3η θέση και την χρησιμότητά τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε περισσότερη ενέργεια από μας. Κέρδισε δίκαια. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και ένα πολύ κακό δεύτερο. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι ότι η ΑΕΚ άλλαξε την τακτική της στο πικ εν ρολ στο “5” εκεί που χτυπούσαμε εμείς, όπως είχαμε κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξε με κοντό σχήμα, έκανε αλλαγές στα σκριν και εκεί το παιχνίδι πήγε στο “ένας εναντίον ενός”. Εκεί δεν είχαμε πόδια, χάσαμε όλες τις μάχες σε άμυνα και επίθεση, μπήκαν και κάποια μεγάλα σουτ, αλλά έτσι είναι… Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να μελετήσουμε τα λάθη μας και να πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε με καλύτερες προϋποθέσεις”.

Για το αν υπάρχει έλλειψη κινήτρου: “Να είστε σίγουροι ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο. Απλώς ρωτήθηκα χθες (στην συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ) για την σημασία των αγώνων και έπρεπε να απαντήση. Πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτοί οι αγώνες. Παίζεις μέχρι εκεί που διεκδικείς το πρωτάθλημα κι όταν αποκλείεσαι πας σπίτι σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε τα βλέπουμε με κίνητρο αυτά τα ματς. Τουναντίον…”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην ΑEK για τη νίκη. Εμείς δείξαμε δύο πρόσωπα στο σημερινό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, πιέσαμε στα 4/4 του γηπέδου και καταφέραμε βρούμε ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, η AEK άλλαξε την άμυνά της, εμείς από την πλευρά μας δεν “διαβάσαμε” καλά τα μις-ματς. Αντίθετα η AEK έπαιξε πολύ καλά στο πικ εν ρολ, έβαλε τα μεγάλα σουτ και κατάφερε να κάνει το μπρέικ. Από εδώ και πέρα θα δούμε τα λάθη μας και θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε. Το έχουμε ξανακάνει άλλωστε. Φέτος η ομάδα έχει δείξει ότι ανταπεξέρχεται στα δύσκολα και αυτή είναι μία δύσκολη στιγμή για εμάς. Θα τα δώσουμε όλα για το μπρέικ. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή ομάδα και όλα τα παιχνίδια μεταξύ μας ήταν ντέρμπι”.

Για την κούραση: “Δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Το ροτέσιον ήταν μικρό στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι το τέλος της χρονιάς και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την κούραση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…