Κεντρική Διεθνή “Αφού νικήσαμε στο ΟΑΚΑ, μπορούμε να κερδίσουμε παντού”

“Αφού νικήσαμε στο ΟΑΚΑ, μπορούμε να κερδίσουμε παντού”

Hanga

Hanga

Ο Άνταμ Χάνγκα ανανέωσε το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ο φόργουορντ της Λαμποράλ Κούτσα τόνισε πως η ομάδα του απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει παντού μετά το διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως η πίεση βρίσκεται στη μεριά της Φενέρμπαχτσε, μιας και οι Τούρκοι είναι το φαβορί του ημιτελικού.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
“Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε πλησιάζει. Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε παντού. Ήταν ένα παιχνίδι που παίξαμε εξαιρετικά. Οι δύο πλεϊμέικερ της ομάδας μας έκαναν απίστευτα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας πολύ μεγάλα σουτ. Ήμουν στον πάγκο και ήθελα να τρέξω να μπω στο παρκέ να πανηγυρίσω κάθε φορά που βάζαμε ένα μεγάλο σουτ.

Παρεμπιπτόντως, επέστρεψα στη δράση και ανυπομονώ για το Βερολίνο. Ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Περιμένω πως και πως το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Η πίεση θα βρίσκεται στο δικό τους μέρος, γιατί όλοι λένε πως είμαστε το αουτσάιντερ της αναμέτρησης και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε σκληρά.

Ελπίζω να είναι όλοι υγιείς γιατί αυτή τη στιγμή, παρότι επέστρεψα, η ομάδα έχει πολλά προβλήματα αφού είναι εκτός δράσης ο Κοζέρ, ο Μπλάζιτς και ο Σενγκέλια. Πραγματικά ελπίζω πως όλοι θα είναι έτοιμοι και θα παραταχθούμε πλήρεις. Με μεγαλύτερο rotation, περισσότερους παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν βλέπω την ώρα για εκείνο το παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε θα έχει όλα τα αστέρια της στο παρκέ, αφού ο Βέσελι επέστρεψε.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα πολλά παιχνίδια της φέτος, αλλά παρακολούθησα τις δύο πρώτες προημιτελικές αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. “Σκούπισε” μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το να κερδίζεις τρεις φορές την Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε μία εβδομάδα δεν είναι κάτι απλό. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για μια ομάδα που “ξεχειλίζει” από ταλέντο, με πολύ καλούς παίκτες και εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Γι αυτό πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να αποδείξουμε από το πρώτο λεπτό πως είμαστε κι εμείς εξίσου σίγουροι για τους εαυτούς μας.

Το πως θα ξεκινήσουμε στο παιχνίδι και η προσέγγιση που θα έχουμε θα είναι τα “κλειδιά”. Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά. Θα είναι ένα “μακρύ” παιχνίδι, όπως και να γίνει. Η Φενέρμπαχτσε έχει πολλούς παίκτες που είναι απρόβλεπτοι στο παιχνίδι τους. Ο Ντατόμε παίζει στο “3” και το “4”. Θα με πάει κοντά στο καλάθι, οπότε πρέπει να είμαι έτοιμος γι αυτό. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι καλός χειριστής της μπάλας, παίζει πικ εν ρολ, σουτάρει μετά από σκριν, επομένως πρέπει να είμαι έτοιμος και γι αυτόν. Ο Κάλινιτς είναι πιο αθλητικός και βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Είναι πολύ επιθετικός. Αυτοί οι τρεις διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, επομένως όλοι μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι γι αυτό.

Η μονομαχία στο “1” ανάμεσα στον Ντίξον κι έναν εκ των Άνταμς και Τζέιμς είναι επίσης πολύ δυνατή. Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές “ματσάρουμε” πολύ καλά πάνω τους. Εντάξει, ο Βέσελι μπορεί να είναι πιο αθλητικός από τον Μπουρούση, αλλά αυτός έχει πολύ καλή τεχνική. Ο “Μπουρού” ξέρει να χρησιμοποιεί το κορμί του. Θα τα δούμε όλα στην πορεία. Είμαι περίεργος να δω ποια ματς – απ θα δημιουργηθούν. Οφείλω, επίσης, να σταθώ στον Τιγί, ο οποίος είναι ένας πραγματικός “εργάτης” της ομάδας και αναλαμβάνει όλες τις βρώμικες δουλειές, κάτι που είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Πιστεύω πως οι δύο ημιτελικές αναμετρήσεις μοιάζουν αρκετά. Εμείς κι η Λοκομοτίβ είμαστε τα αουτσάιντερ, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι η Φενέρμπαχτσε είναι τα φαβορί. Υπάρχουν δύο ομάδες που κανείς δεν περίμενε να βρίσκονται στο Βερολίνο, κι άλλες δύο που ήταν σίγουρες.

Προφανώς ο ημιτελικός είναι σαν… τελικός για όλους μας, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μόλις τελειώσει αυτός ο αγώνας, θα κοιτάξουμε τον επόμενο, όποιος κι αν είναι. Θα ξαναπώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάξουμε αυτά τα στοιχεία που δούλεψαν καλά στη διάρκεια της χρονιάς και μας έφεραν εδώ. Δεν θα τα αλλάξουμε τώρα.

Τα λέμε στο Βερολίνο. Θα είναι ένα υπέροχο Final Four. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την πρώτη φορά, λένε, επομένως ελπίζω να πάμε μέχρι το τέλος του δρόμου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…