Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Βγάλαμε τον σύλλογο ασπροπρόσωπο”

“Βγάλαμε τον σύλλογο ασπροπρόσωπο”

Eleni Kapogianni Olympiakos Ginaikes

Eleni Kapogianni-Olympiakos-Ginaikes

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος για φέτος στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Η ομάδα του Πειραιά μετά το κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδος κερδίζοντας τέσσερις διαδοχικές φορές τον Παναθηναϊκό. Η κόουτς των “ερυθρολεύκων”, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιτυχία της ομάδας της, το ευρωπαϊκό όνειρο που υπάρχει αλλά και για τη διαχείριση της πίεσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του νταμπλ και τα συναισθήματα της:
“Τα συναισθήματα που υπάρχουν είναι ανακούφιση και μεγάλη ικανοποίηση. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μίας χρονιάς κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις παίκτριες μου γιατί όλο τον χρόνο δούλεψαν με αξιοπρόσεκτη συνέπεια, ζήλο και πίστεψαν στο πλάνο μας. Στο τέλος δικαιωθήκαμε για όλα όσα μοχθήσαμε. Προσωπικά θέλω να τις ευχαριστήσω όλες για την πολύ ωραία συνεργασία που είχαμε αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους συνεργάτες μου (Γιώργος Παντελάκης, Σταυρούλα Πρασσά και Κλαίρη Μαρτινοπούλου)”.

Για τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό: “Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μου παρουσιάστηκε πολύ έτοιμη αθλητικά, μπασκετικά και πνευματικά. Όλη η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και αποδείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Οι παίκτριες μας σε καμία στιγμή των τελικών δεν έδειξαν δείγματα κορεσμού κι όντας καλύτερες κατάφεραν δίκαια να κατακτήσουμε το νταμπλ”.

Για την πίεση που υπήρχε στην ομάδα: “Το όνομα του Ολυμπιακού έχει τεράστια βαρύτητα και σε όλους προσθέτει μεγαλύτερη ευθύνη το μέγεθος του συλλόγου αλλά και το φίλαθλο κοινό που αντιπροσωπεύει. Πιστεύω ότι την πρώτη μας χρονιά αντεπεξήλθαμε όπως έπρεπε και βγάλαμε τον σύλλογο ασπροπρόσωπο.

Στο επίπεδο της προπονητικής διαχείρισης βρίσκομαι χρόνια στα γήπεδα και τόσα ως παίκτρια όσο και σαν προπονήτρια έχω μάθει να κάνω πάντα πρωταθλητισμό, οπότε γνωρίζω πως γίνεται κι ήταν εύκολο διαχειρίσιμο. Η ομάδα αποτελούνταν από εξαιρετικά έμπειρες παίκτριες που τόσα χρόνια πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο και ξέρουν τις απαιτήσεις, τις θυσίες και τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού. Με τη σκληρή δουλειά τους απορρόφησαν τους όποιους κραδασμούς και απέβαλαν την πίεση”.

Για την Ευρώπη κι αν είναι πιθανό να παίξει ο Ολυμπιακός: “Υπάρχει η σκέψη κι η διάθεση, όμως τίποτα δεν είναι τελεσίδικο. Θα φανεί στην πορεία γιατί εξαρτάται και από εξωγενής παράγοντες. Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ και για το όνομα του Ολυμπιακού αλλά και για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ που θα έχει την ευκαιρία να φανεί σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…