Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Όταν ζορίζονται οι “αιώνιοι”

Όταν ζορίζονται οι “αιώνιοι”

201630

brown-aek-olympiacos

petridis-giorgosΜία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν από μία μόνο ήττα, αυτή που έκαναν ο ένας στην έδρα του άλλου. Ο απολογισμός του 24-1 που έχουν μέχρι σήμερα όμως μπορεί να θεωρηθεί το λιγότερο κολακευτικός και για τους δύο, αφού όπως χθες στα παιχνίδια τους με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ αντίστοιχα αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στη διαδρομή της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ που έφτασαν στα όρια τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά από τις 24 νίκες του Ολυμπιακού σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές και δύο από αυτές μέσα από παρατάσεις. Από την άλλη πλευρά οχτώ από τις 24 νίκες του Παναθηναϊκού ήρθαν με διαφορές ενός μέχρι επτά πόντων!

Αναλυτικά τα παιχνίδια στα οποία οι δύο «αιώνιοι»… φλέρταραν με την ήττα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΟΚ ΕΚΤΟΣ +5 ΑΡΗΣ ΕΚΤΟΣ +6
ΑΕΚ ΕΝΤΟΣ +8 ΠΑΟΚ ΕΝΤΟΣ +1
ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΤΟΣ +2 ΛΑΥΡΙΟ ΕΚΤΟΣ +7
ΠΑΟΚ ΕΝΤΟΣ +7 ΑΕΚ ΕΚΤΟΣ +3
ΑΕΚ ΕΚΤΟΣ +7 ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΝΤΟΣ +6
ΑΡΗΣ ΕΚΤΟΣ +4 ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΝΤΟΣ +6
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΚΤΟΣ +5 ΚΑΒΑΛΑ ΕΚΤΟΣ +6
ΑΕΚ ΕΝΤΟΣ +7

 

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο σύνολο των αγώνων τους στο φετινό Πρωτάθλημα, έχει αξία να παραθέσουμε τους αντίστοιχους αριθμούς του περσινού. Στη σεζόν 2014-15 λοιπόν και πέραν της μοναδικής ήττα του στην κανονική περίοδο από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, ο Ολυμπιακός μόνο σε δύο από τις 25 νίκες του, επικράτησε με μονοψήφιες διαφορές (+6 στα εντός έδρας ματς με τον Κόροιβο και την ΑΕΚ).

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός έχασε πέρυσι και στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μία φορά από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μόνο πέντε από τις 23 νίκες του σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές: +9 με το Ρέθυμνο εντός, +7 με τον Άρη εντός, +6 με τον Απόλλωνα εκτός, +6 με την Κηφισιά εκτός και +8 με την ΑΕΚ εκτός έδρας.

Το γεγονός ότι οι “αιώνιοι” αντιμετώπισαν φέτος τόσο συχνά δυσκολίες στους αγώνες τους, αποδεικνύει αν όχι ότι έχει μικρύνει κάπως η “ψαλίδα” με τις υπόλοιπες, σίγουρα τότε ότι η φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…