Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 95-59

Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 95-59

strawberry

strawberryΚαι τώρα play-offs…
Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ΣΕΦ το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος της Α1. Οι “ερυθρόλευκοι” επιθυμούσαν να πετύχουν εμφατική νίκη, ενώ το Ρέθυμνο ήθελε να δείξει πως είναι έτοιμο για τα πλέι οφς. Τελικά οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μία εύκολη νίκη με σκορ 95-59.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, ενώ από κοντά ήταν οι Σπανούλης, Αγραβάνης και Στρόμπερι, με τους δύο πρώτους να σημειώνουν από 12 πόντους και τον τελευταίο 10. Από πλευράς Ρεθύμνου ξεχώρισε ο Στόουν με 15 πόντους και ο Μάντεν με 12.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το Ρέθυμνο να ανοίγει το σκορ με τον Μάντεν. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε από τον Παπαπέτρου. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια πήραν τον έλεγχο το ματς, όπως και το προβάδισμα. Η άμυνα των Πρωταθλητών έμοιαζε απροσπέλαστη, οι Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου έδιναν το σύνθημα και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε παρέλαση.

Η τριάδα των Μάντεν, Στόουν και Κάρτερ προσπαθούσε να σπρώξει το Ρέθυμνο, αλλά τίποτα δεν άλλαζε ουσιαστικά. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 28-14.

Στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τα ηνία του παιχνιδιού και δεν άφηνε τους Κρητικούς να σηκώσουν κεφάλι. Ο Ουόρικ έκανε μεγάλη ζημιά στην ρακέτα, ενώ ο Αγραβάνης έπαιρνε αρκετές προσπάθειες. Η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφιο αριθμό δύο λεπτά πριν το τέλος, δια χειρός Μάντεν, και το Ρέθυμνο έδειχνε πως δεν είναι διατεθειμένο να παρατήσει το ματς. Η κόρνα του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +7 (44-37).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι γνώριζαν πως δεν έπρεπε να επιτρέψουν στο Ρέθυμνο να επιστρέψει στο ματς. Γνώριζαν πως η άμυνα τους είχε γίνει πιο νωχελική και αυτό ακριβώς ήταν το κομμάτι που βελτίωσαν και πήραν ξανά στα χέρια τους τον ρυθμό. Το +7 έγινε +31, με βασικούς εκφραστές τους Μάντζαρη και Λοτζέσκι. Σκορ τρίτης περιόδου 76-45.

Η διαδικαστικού χαρακτήρα τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με δίποντο του Στρόμπερι. Ο Παναρετάκης απάντησε με δύο δικούς του πόντους για λογαριασμό του Ρεθύμνου. Άπαντες περίμεναν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, καθώς η απόσταση των δύο ομάδων δεν άφηνε κανένα περιθώριο ανατροπής του τελικού αποτελέσματος. Τελικό σκορ 95-59.

Οι διαιτητές: Παναγιώτου – Πιτσίλκας – Παγώνης
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12 (1), Μάντζαρης 9 (1), Μιλουτίνοφ 7, Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 9, Στρόμπερι 10, Τολιόπουλος 3 (1), Αγραβάνης 12 (2), Ουόρικ 9, Λοτζέσκι 2, Αθηναίου 3
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 6 (2), Σχίζας 3 (1), Μάντεν 12 (1), Σάφτενααρ 7, Στόουν 15 (2), Τσακαλέρης, Κάρτερ 11 (1), Παναρετάκης 4, Ντουγλεράκης, Θεοδωρίδης 1, Τζαγκαράκης

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…