Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 102-71

Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 102-71

736406

papanikolaou-olympiacos-kavalaΤα έχει 102…
Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε το Ρέθυμνο στον πρώτο αγώνα της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι-οφς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν δυσκολεύτηκαν και πήραν την νίκη στην έδρα τους με σκορ 102-71.

Κορυφαίο στον θρίαμβο αυτό του Ολυμπιακού ήταν οι Παπανικολάου και Λοτζέσκι με 21 πόντους έκαστος. Οι “ερυθρόλευκοι” στηρίζουν πολλά στην παρουσία τους και η σημερινή τους εμφάνιση ήταν άκρως ενθαρρυντική όσον αφορά την δύσκολη συνέχεια. Από πλευράς Ρεθύμνου ξεχώρισε ο Στόουν με 19 πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δίποντο του Μιλουτίνοφ. Το Ρέθυμνο σημείωσε τους πρώτους του πόντους ένα λεπτό μετά με τον Μάντεν. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά μέχρι και το πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και άνοιξε την διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με κάρφωμα του Χάντερ, το  Ρέθυμνο στο -7 και το σκορ στο 22-15.

Στην δεύτερη περίοδο το Ρέθυμνο ανέβασε την απόδοση του, ο Ολυμπιακός “αποκοιμήθηκε” και το +7 έγινε… ισοπαλία (28-28). Βασικά όπλα του Ρεθύμνου αποτέλεσαν οι Σχίζας, Χάροου και Κάρτερ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Κρητική άμυνα “έτρωγε σίδερα” σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως στην συνέχεια, και σε συνδυασμό με τις φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφεραν να βρεθούν στο +5. Η “κόρνα” του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με σκορ 45-36.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στις όποιες ελπίδες είχε το Ρέθυμνο. Η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στο +16 και όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν τον ρυθμό τους. Η περίοδος έληξε με το σκορ στο 76-52 και τον Ολυμπιακό να μοιάζει αφινιασμένος.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Παρά όμως το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν εξασφαλίσει την νίκη συνέχιζαν να κινούνται σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τα σουτ από την περιφέρεια έδιναν και έπαιρναν. Οι Στρόμπερι και Αγραβάνης έιχαν βρει ρυθμό και ο κόουτς Σκουρτόπουλος δεν ήξερε τι ακριβώς να συμβουλέψει του παίκτες του. Τελικό σκορ 102-71.

Οι διαιτητές: Πουρσανίδης – Θεωνάς – Συμεωνίδης
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 45-36, 76-52, 102-71
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5, Μάντζαρης 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 21 (3), Χάντερ 9, Στρόμπερι 15 (4), Αγραβάνης 3 (1), Ουόρικ 10, Λοτζέσκι 21 (3), Αθηναίου 6 (2), Μουράτος
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 10 (2), Σχίζας 8 (1), Μάντεν 6, Σάφτενααρ 3 (1), Στόουν 19 (1), Τσακαλέρης 1, Κάρτερ 6, Ντουγλεράκης 2, Θεοδωρίδης 3 (1), Χάροου 5 (1), Γιαννόπουλος 8 (2)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…