Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Εθνική μόνο εάν…”

“Εθνική μόνο εάν…”

giannis thanasis antetokounmpo oaka

giannis - thanasis antetokunbo oaka

Είναι από τα καλύτερα παιδιά του χώρου κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι σεμνοί, ταπεινοί και παρότι έχουν πλέον και την αναγνωρισιμότητα, και τα χρήματα, αλλά και τη δυνατότητα να ρίξουν… μαύρη πέτρα πίσω τους, ποτέ δεν έπαψαν να νιώθουν πατρίδα τους την Ελλάδα. Όλα αυτά που αναφέραμε (και που πιστεύουμε ακράδαντα) δεν σημαίνουν ότι κι αυτά τα παιδιά δεν κάνουν λάθη…

Αναφερόμαστε στους αδερφούς Αντετοκούνμπους, δύο πολύ προσφιλή κι αγαπημένα πρόσωπα. Το τελευταίο διάστημα γίνεται αρκετή κουβέντα για το αν ο Γιάννης θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Ο ίδιος το αφήνει σε εκκρεμότητα, δεν δίνει οριστική απάντηση, εμπλέκει στην υπόθεση την ομάδα του και το ΝΒΑ.

Στ’ αυτιά μας έφτασαν πληροφορίες που θέλουν τον Γιάννη να πιέζει, προκειμένου στην Εθνική να κληθεί και ο Θανάσης. Μάλιστα, το ένα (κλήση Θανάση) είναι προϋπόθεση του άλλου (συμμετοχή Γιάννη). Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Ακόμα, όμως, κι αν έχει συμβεί, το τοποθετούμε στα λάθη, που καθένας δικαιούται να κάνει.

Αν ο Φώτης Κατσικάρης πιστεύει ότι ο Θανάσης μπορεί να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεν έχει παρά να τον καλέσει. Αν δεν το πιστεύει, τότε δεν μπορεί κανείς να κληθεί, όσο σπουδαίος παίκτης κι αν είναι ο αδερφός του. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να συμβιβαστεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης θα μείνει εκτός Εθνικής.

Η… προτροπή μας προς τα δύο αδέρφια είναι να διατηρήσουν αυτό το στοιχείο, που τους έκανε αγαπητούς σε όλους, που υποχρέωσε ακόμα κι εκείνους που τυφλωμένοι από ρατσιστικές αντιλήψεις επιχείρησαν να μιλήσουν εναντίον τους, να βγάλουν τον σκασμό.Είναι κρίμα να χαλάσουν αυτήν την αψεγάδιαστη εικόνα, που οι ίδιοι με τη διαδρομή, το ήθος και τις αρχές τους, οικοδόμησαν.

Πηγή: Sportdog

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…