Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο νίκη”

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο νίκη”

diamantidis djordjevic

diamantidis-djordjevic

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Τρίτης (19/4) με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ, ξεκαθαρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον άλλες επιλογές. Οι “πράσινοι” πρέπει να υπερασπιστούν την έδρα τους, προκειμένου να μειώσουν σε 2-1, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να βελτιώσουν τα λάθη των πρώτων αγώνων, όπως τόνισε ο αρχηγός του “τριφυλλιού”.

“Δεν είναι θέμα πως είναι για μένα, αλλά για όλη την ομάδα. Είμαστε στο 2-0. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει στο παιχνίδι της Τρίτης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος”, δήλωσε αρχικά.

Για το ένα στοιχείο που θα ήθελε να αλλάξει: “Δεν θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Είναι πολλά πράγματα. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δεν θα κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να κερδίσουμε”.

Για το τελευταίο σουτ και αν θα το πάρει εκείνος αν χρειαστεί: “Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να μην φτάσουμε εκεί”.

Για το αν υπάρχει ιδιαίτερη θέληση από εκείνον: “Δεν υπάρχει ένα τεράστιο “θέλω” μόνο από μένα. Όπως όλη η ομάδα έτσι κι εγώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν θέλει. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά εγώ το θέλω περισσότερο”.

Για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού και τι πιστεύουν οι παίκτες: “Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, όλη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ ότι όλη η ομάδα καταλαβαίνει ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο. Παίζουμε όντως με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και όλοι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάμε στο Fina 4. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα”.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης πρόσθεσε: “Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχουμε άλλη επιλογή, είμαστε πίσω 2-0, όποιος φτάσει στις τρεις προκρίνεται. Τώρα που η σειρά επέστρεψε στην έδρα μας κοιτάμε να κερδίσουμε πρώτο το παιχνίδι της Τρίτης (σ.σ. 19/3) και μετά βλέπουμε”.

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει η ομάδα: “Χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Έχουμε και το αβαντάζ της έδρας αυτή τη στιγμή, πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να ξεκινήσουμε από αύριο και μετά βλέπουμε”.

Για το ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός: “Πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να πολεμήσει γιατί όλοι είδαμε ότι η Λαμποράλ είναι μία ομάδα πολύ μαχητική και βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως αν σε αυτόν τον τομέα φανούμε καλύτεροι θα έχουμε πολλές ελπίδες”.

Για τις απουσίες των Χάνγκα και Κοζέρ: “Εμείς δεν περιμένουμε να μην παίξει κανένας τους για να κερδίσουμε. Κοιτάμε τι κάνει η δική μας ομάδα, πως μπορέσουμε εμείς να κερδίσουμε. Είδαμε ό,τι μπορούμε, δεν περιμένουμε να υπάρξουν ελλείψεις. Κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να καταφέρουμε κάτι καλό”.

Για το αν υπάρχει πίστη: “Σίγουρα μπορούμε γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και το μόνο που απομένει είναι να μπούμε στο γήπεδο και να το δείξουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…