Κεντρική NBA NCAA “Ζωντανό” το όνειρο για Ντόρσεϊ (vid)

“Ζωντανό” το όνειρο για Ντόρσεϊ (vid)

dorsey oregon ducks ncaa

dorsey-oregon ducks-ncaa

Το Όρεγκον είναι το μοναδικό κολέγιο με γαλανόλευκη “απόχρωση” που συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στη March Madness. Οι Ducks απέτυχαν να “καθαρίσουν” το παιχνίδι κόντρα στο Αριζόνα στην κανονική διάρκεια, κάνοντας φάουλ με επτά δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν και ήταν τυχεροί καθώς ο Τόλεφσεν ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος (77-77). Στον έξτρα χρόνο όμως η ομάδα του Τάιλερ Ντόρσεϊ επιβλήθηκε με 95-89. Επόμενος αντίπαλος το Γιούτα, απόψε (12/03), στον μεγάλο τελικό που δίνει την πρόκριση στην “Τρέλα του Μαρτίου“.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν εκπληκτικός, έχοντας 19 πόντους (2/5 διπ.-4/6 τρ.-3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 38 λεπτά. Ο Έλγκιν Κουκ (22π.-5ρ.-3ασ.) αποτέλεσε τον κορυφαίο των νικητών, οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό της Περιφέρειας Pac-12.

zach auguste-notre dame

Το Νοτρ Ντέιμ, από την άλλη, αποκλείστηκε στον ημιτελικό της ACC, γνωρίζοντας βαριά ήττα από το ιστορικό Νορθ Καρολάινα, με 78-47! Οι Tar Heels έτρεξαν ένα απίστευτο σερί 18-0 στα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου μέρους και απέδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στην επανάληψη.

Κορυφαίος ήταν ο Μάρκους Πέιτζ (16π.-7ρ.-2ασ.) και οι Μπράις Τζόνσον (12π.-7ρ.), Τζόελ Μπέρι (12π.-4ασ.) τον πλαισίωσαν. Ο Μπόνζι Κόλσον (15π.-4ρ.) ήταν αυτός που ξεχώρισε από τους Irish, με τον Ζακ Όγκαστ να είναι θετικός, έχοντας 6 πόντους (3/6 διπ.), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ, στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε.

dimakopoulos

Εκτός συνέχειας βρίσκεται και ο Ιωάννης Δημακόπουλος, μιας και το Άιρβιν ηττήθηκε με 77-72 από το Λονγκ Μπιτς Στέιτ, στον ημιτελικό της Big West. Έξι παίκτες των νικητών είχαν διψήφια επιθετική συγκομιδή, προεξάρχοντος του Τζάστιν Μπίμπινς (17π.-6ρ.), ενώ ο Τζαρόν Μάρτιν (21π.) αποτέλεσε το αντίπαλον δέος.

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ/σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους (1/2 διπ.-1/1 τρ.) και 1 ριμπάουντ, πατώντας παρκέ για 11 λεπτά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…