Κεντρική Basket League Άρης Στο χέρι του η τρίτη θέση

Στο χέρι του η τρίτη θέση

aris team omadiki

aris-team-omadiki-xeirokrotima

Η πορεία του Άρη την φετινή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις είναι τουλάχιστον αξιέπαινη. Ο Δημήτρης Πρίφτης με προσεκτικές επιλογές παικτών και με μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ του (βλ. περίπτωση Τσούπκοβιτς) ακόμα και σε στιγμές που η πίστη του κόσμου στον ίδιο και τους αθλητές του… κλονιζόταν, έχει καταφέρει να οδηγήσει τον “θεό του πολέμου” μία ανάσα από την επίτευξη του πρώτου στόχου που τέθηκε από την αρχή της χρονιάς: την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Άρης φιγουράρει στην θέση με 39 βαθμούς, έναν βαθμό πάνω από την άμεση ανταγωνίστρια του, ΑΕΚ, έχοντας εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Όμως, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και στους Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν καλά και για αυτό θα επιδιώξουν να μην χύσουν την καρδάρα με το γάλα.

Ο Άρης για να μην εξαρτάται από κανέναν, καλείται να πετύχει τρεις νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Πράγμα διόλου ακατόρθωτο, μιας και έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά: Απόλλωνα (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Ρέθυμνο (εκτός) και Κολοσσό (εντός). Κι αν η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μοιάζει δύσκολη υπόθεση, οι άλλοι τρεις αγώνες είναι ξεκάθαρα στο χέρι του Άρη να τους κερδίσει και να μην ασχοληθεί με τα αποτελέσματα της ΑΕΚ (Ρέθυμνο-εκτός, Κολοσσός-εντός, Παναθηναϊκός-εκτός, Αρκαδικός-εντός).

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι η “Ένωση” έχει να αγωνιστεί και με τον Παναθηναϊκό (τυπικά) εκτός έδρας, τότε στον Άρη (θεωρητικά πάντα) έχουν δικαίωμα… μίας γκέλας.

Βέβαια η συγκεκριμένη λέξη έχει “απαγορευτεί” στο “Nick Galis Hall”, μιας και οι ήττες από Κόροιβο και Κολοσσό σε Αμαλιάδα και Ρόδο αντίστοιχα, ακόμα πονάνε. Αρχής γενομένης λοιπόν από την αναμέτρηση της Πάτρας, ο Άρης θέτει ως στόχο τις τρεις νίκες που θα του χαρίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά και στη μάχη για την 3η θέση στα πλέι οφ, με δεδομένο ότι οι “αιώνιοι” θα είναι αυτοί που θα παλέψουν στους Τελικούς για τον τίτλο.

Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγηθούμε, δε θεωρούμε απίθανο ούτε ο Άρης να επιβληθεί του Ολυμπιακού στο “Nick Galis Hall”, ούτε η ΑΕΚ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, “πράσινοι” και “κόκκινοι” είναι τα ξεκάθαρα φαβορί για την παρουσία στον τελικό, με τους δύο “κιτρινόμαυρους” ανταγωνιστές, όμως, να έχουν μικρύνει την ψαλίδα και να διεκδικούν (δικαίως) μερίδα του λέοντος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…