Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 99-84

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 99-84

spanoulis olympiakos real

spanoulis-olympiakos-real“Θρυλική” εμφάνιση…
Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης σε μία αναμέτρηση δίχως αύριο, καθώς μόνο η νίκη κρατούσε τους “ερυθρόλευκους” ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση. Η επικράτηση τελικά ήρθε πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι,οι Πρωταθλητές Ελλάδος τα έκαναν όλα σωστά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ασταμάτητος (ρεκόρ καριέρας) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 99-84.

Κορυφαίος της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μάντζαρη (19π., 6/6τριπ., 5ριμπ.), ο οποίος δείχνει να επανέρχεται σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ακριβώς την περίοδο που τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Οι Βασίλης Σπανούλης (18π., 6ασ.) και Γιώργος Πρίντεζης (17π.) ήταν για ακόμα ένα βράδυ εντυπωσιακοί, έχοντας όμως και αρκετή βοήθεια από το βοηθητικό καστ της ομάδας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παίρνει υψηλή βαθμολογία για τις επιλογές του, καθώς του πιστώνεται το γεγονός ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν στην σημερινή αναμέτρηση σκόραραν. Από πλευράς Ρεάλ, σε καλή κατάσταση ήταν οι Ρίβερς (17π.) και Γιούλ (17π.), παίρνοντας βοήθεια από τον Σέρχι Ροντρίγκεζ (11π.) και τον Τζέισι Κάρολ (11π.).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία εύστοχη βολή του Κώστα Παπανικολάου. Η Ρεάλ Μαδρίτης επιχείρησε το πρώτο τρίποντο του παιχνιδιού με τον Κάρολ, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0,ενώ ο Γιούλ σημείωσε τους πρώτους πόντους της Ρεάλ (4-2).

Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε τους “ερυθρολεύκους” στο +10 (14-4), έχοντας τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, ο Βασίλης Σπανούλης δεν έβρισκε σκορ και οι Μαδριλένοι μείωσαν σε 16-9. Το σκορ έφτασε στο 19-15, ενώ οι Πρωταθλητές Ελλάδος είχαν μεγάλο ζήτημα στις βολές και είχαν χάσει κάπως την ορμή των πρώτων λεπτών. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο “τιμόνι” και το σκορ στο 23-17.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ευστόχησε στο πρώτο ζευγάρι βολών του Ολυμπιακού με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Η διαφορά άνοιξε στους 10, έπειτα από δύο συνεχόμενες συνεργασίες των Στρόμπερι και Ουόρικ. Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε το +13 με τρίποντο (32-19).

Η ενέργεια και ο πλουραλισμός ήταν τα στοιχεία που έδιναν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα. Ο Χάκετ ανέβασε την απόδοση του, ενώ ο Ουόρικ έκανε μεγάλη ζημιά έχοντας 3/3 δίποντα. Η διαφορά έπεσε μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους 10 πόντους, όμως ο Χάκετ επανέφερε την τάξη με γκολ-φάουλ κάνοντας 43-31. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ευστόχησε στο 3ο τρίποντο του και οι Σπανούλης – Πρίντεζης έκρυψαν την μπάλα βάζοντας μπροστά τους Πειραιώτες με 19 πόντους. Το ημίχρονο έληξε με buzzer-beater του Βασίλη Σπανούλη και το σκορ στο 53-33.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν άκρως ομαδικό και “δαιμονισμένο” στην επίθεση Ολυμπιακό, ο οποίος όμως έπαιξε και την άμυνα που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η Ρεάλ έμοιαζε σαστισμένη, ενώ οι 30 πόντοι που δέχτηκε στην δεύτερη περίοδο τα λένε όλα για την εικόνα της μέσα στο παρκέ.

Ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεχνική ποινή στον Σέρχι Ροντρίγκεζ, η διαφορά ήταν κοντά στους 18 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου με την ενέργεια, τα επιθετικά ριμπάουντ και το σκοράρισμα του κρατούσε τους γηπεδούχους εύκολα σε θέση οδηγού. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, δεν έχανε σουτ από την περιφέρεια και με 4/4 τρίποντα διαμόρφωσε το 62-41.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού είχε σπάσει όλα τα κοντέρ. Όλες οι επιθετικές προσπάθειες ήταν επιτυχημένες, η άμυνα απροσπέλαστη και το +25 από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη απλά έβαζε τα πράγματα στην θέση τους και απεικόνιζε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Μάντζαρης έβαζε ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μειώσουν, βομβαρδίζοντας από την γραμμή του τριπόντου (5/5) και θυμίζοντας τον παίκτη που στην αρχή της χρονιάς έκανε τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Σκορ 3ης περιόδου 73-54.

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την Ρεάλ να μειώσει. Η φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν ουσιαστική ζημιά στον Ολυμπιακό και προσπάθησαν να εκνευρίσουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Απάντηση στην “πολιτική” των Μαδριλένων έδωσαν οι Όντομ και Στρόμπερι με μεγάλα σουτ από την περιφέρεια.

Το κρεσέντο του Μάντζαρη συνεχίστηκε (6/6), ο Ουόρικ έκανε “πλάκα” στην ρακέτα της Ρεάλ και οι “ερυθρόλευκοι” βάδιζαν σταθερά προς μία μεγαλειώδη νίκη. Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”, 30 δεύτερα πριν το τέλος, με εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με σκορ 99-84.

Οι διαιτητές: Ρότσα – Πουκλ – Βοζίνοβιτς
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 53-33, 73-54, 99-84
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ 3 (1), Χάντερ 5, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 18 (2), Στρόμπερι 5 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 19 (6), Ουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 17 (3), Φερνάντεζ, Νοτσιόνι 9 (2), Ματσιούλις 6 (2), Ρέγες 6, Ροντρίγκες 11 (1), Αγιόν 7, Κάρολ 11 (1), Λίμα, Γιούλ 17 (3), Τόμπκινς, Τέιλορ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…