Κεντρική NBA “Μου μοιάζει ο Αντετοκούνμπο” (vid)
NBA

“Μου μοιάζει ο Αντετοκούνμπο” (vid)

kirilenko

kirilenkoΟι Τζαζ υποδέχθηκαν, τα ξημερώματα, τους Λέικερς, τους οποίους συνέτριψαν 123-75. Ο Κόμπι Μπράιαντ, μάλιστα, αποθεώθηκε, καθότι επισκέφθηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του το “Salt Lake City”. Την τιμητική του, βέβαια, είχε κι ο Αντρέι Κιριλένκο!

Ο νυν Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αγωνίσθηκε στη Γιούτα από το 2001 έως το 2011. Εκεί, δε, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Οι “Μορμόνοι” δεν τον ξεχνούν και γι’ αυτό τον λόγο τον τίμησαν, στο περιθώριο της αναμέτρησης με την ομάδα του Λος Άντζελες.

https://www.youtube.com/watch?v=efLK4N24-Yk

Ο “AK47“, στο μεταξύ, απάντησε -μέσω τουίτερ- σε ερωτήματα των φίλων των Τζαζ, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο του μοιάζει ως παίκτης.

Αναλυτικά:

Για τη σχέση του με τον Κόμπι: “Έχουμε μία σπουδαία σχέση. Ήμουν τυχερός που αγωνίσθηκα στο τέλος της εποχής του Τζόρνταν, στο πικ του Κόμπι κι αποσύρθηκα στην εποχή του Λεμπρόν“.

Για το αν θα πήγαινε σε μία ομάδα με τους Λεμπρόν, “Μέλο”, Ουέιντ και Πολ: “Ο Λεμπρόν κι ο “Μέλο” παίζουν στην ίδια θέση με μένα, οπότε δεν θα έπαιζα! Θα προτιμήσω τους Μαλόουν, Στόκτον και Χόρνασεκ. Τζαζ για πάντα!”.

Για τους πιο δύσκολους παίκτες, που μάρκαρε: “Κόμπι, Κάρτερ και Ντουράντ. Κι οι τρεις ήταν πραγματικός εφιάλτης…”.

Για τους παίκτες, που μπλόκαρε και με ποιους το χάρηκε περισσότερο: “Τους έχω ταπώσει σχεδόν όλους. Έχω σχεδόν 1.500 κοψίματα. Οι ψηλοί, όπως ο Σακ κι ο Γιάο, είναι αυτοί που προτιμάς…”.

Για την καλύτερη αρχική πεντάδα: “Στόκτον, Ντερόν Ουίλιαμς, Καρλ Μαλόουν, Μεχμέτ Οκούρ και Μπούζερ. Κι από τον πάγκο να έρχονται οι Πολ Μίλσαπ και Κάιλ Κόρβερ. Μπορώ να συνεχίσω να λέω…”.

Για το πώς ήταν να παίζεις δίπλα στον Τζον Στόκτον: “Εύκολο! Με το που βρεθείς ξεμαρκάριστος, έχεις την μπάλα στα χέρια σου…”.

Για τον χειρότερο παίκτη σε ό,τι αφορά στο “trash talking”: “Ο Κέβιν Γκαρνέτ είναι ο βασιλιάς του “trash talking”.

Για τον παίκτη, που του μοιάζει πιο πολύ σήμερα: “Αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ίσως κι ο Πορζίνγκις, αλλά με καλύτερο σουτ από μένα. Ίσως κι ο Γκριν…”.

Για τον Νάντο ντε Κολό: “Εκπληκτικός παίκτης και χαρακτήρας. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…