Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Αρκαδικός 60-61

Κόροιβος – Αρκαδικός 60-61

kavvadas

kavvadas

Σωτήρας Καββαδάς…
Ο Αρκαδικός δραπέτευσε με τη νίκη από την Αμαλιάδα, επικρατώντας του Κοροίβου με 61-60 χάρη σε μια βολή του Βασίλη Καββαδά στα τελευταία δευτερόλεπτα! Έτσι οι Αρκάδες έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην Α1, βάζοντας τους αντιπάλους τους σε μεγάλους μπελάδες.

O Κάμερον Τζόουνς πραγματοποίησε τρομερό παιχνίδι, σταματώντας στους 21 πόντους ενώ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Καββαδάς, σημείωσε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ! Εκ των γηπεδούχων, ο Ντουέιν Ντέιβις αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” σημειώνοντας 36 πόντους με 6/11 τρίποντα (!) αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Αρκαδικός ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο στα πρώτα οχτώ λεπτά της αναμέτρησης (12-15) με τους Λίτζιον και Καββαδά να δείχνουν τον δρόμο. Ο Κόροιβος αφυπνίστηκε σταδιακά, ο Άλεν, ο Σλαφτσάκης κι ο Χαριτόπουλος βγήκαν μπροστά και η συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε 18-15 στον φωτεινό πίνακα.

Στη δεύτερη περίοδο και μετά τα πρώτα τρεισήμισι λεπτά αυτής (20-21), οι Ηλείοι ξεκίνησαν να εγκαθιδρύουν με ισχυρότερα θεμέλια την κυριαρχία τους. Οι Χαριτόπουλος, Ντέιβις και Χάρις ηγήθηκαν ενός σερί 9-0 που έδωσε αέρα 8 πόντων (29-21 στο 17:30) στην ομάδα τους. Τότε ήρθε η ώρα του Κάμερον Τζόουνς. Ο Αμερικανός το πήρε επί προσωπικού σημείωσε 9 διαδοχικούς πόντους και μείωσε τη διαφορά στον πόντο (31-30) πριν την κόρνα της λήξης.

Οι Αρκάδες συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα, μετά την ανάπαυλα, και με τον Καββαδά να πλαισιώνει τον Τζόουνς, η διαφορά ανήλθε μέχρι και τους 7 πόντους (39-46 στο 28′). Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί αμυντικά και άστοχοι επιθετικά, όμως στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου κατάφεραν να ισορροπήσουν λίγο την κατάσταση και να πλησιάσουν στο -3 (43-46).

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, ο Αρκαδικός κατόρθωνε να διατηρείτε σε θέση οδηγού και στην τέταρτη περίοδο, όντας μπροστά με 8 πόντους (43-51) εξήμισι λεπτά πριν το τέλος, ύστερα από τρίποντο του Τζόουνς. Ο Κόροιβος βρήκε λύσεις από τον εξαιρετικό Ντέιβις, οποίος ευστόχησε πίσω από τα 6μ75 για να δώσει στην ομάδα το προβάδισμα (57-56 στο 38′) ύστερα από πολλή ώρα και με δύο λεπτά να απομένουν. Το επανέλαβε μετά από λίγο (60-58 στο 39′) αλλά ο Καββαδάς έφερε το παιχνίδι στα ίσα (60-60), με κάτι λιγότερο από 1 λεπτό να μένει για το τέλος.

Ακολούθησαν άστοχα σουτ από Βασιλόπουλο και Τζόουνς, με τον αρχηγό του Κοροίβου να κάνει φάουλ στον Καββαδά στην επόμενη επίθεση. Ο διεθνής σέντερ ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος, το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει το μεγάλης σημασίας “διπλό” στον Αρκαδικό.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Αναστόπουλος – Μπήτης.
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 31-30, 43-46, 60-61
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ουέμπστερ 2, Ντέιβις 36 (6), Βασιλόπουλος 3, Τσάπιν 3 (1), Χάρις 5, Άλεν 2, Χαριτόπουλος 7 (1), Κόβατς, Σλαφτσάκης 2.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 11, Βαν Όοστρουμ 11 (1), Καλλινικίδης, 8 (2), Λι, Λίτζιον 6 (2), Κ. Τζόουνς 21 (2), Στεφανίδης, Τ. Τζόουνς 2, Νουούτινεν 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…