Κεντρική NBA Η μετάλλαξη του Γιάννη (vids)

Η μετάλλαξη του Γιάννη (vids)

Giannis Antetokounmpo Bucks 2015 2880x1800 BasketWallpapers.com

giannis-antetokounmpoΗ ζωή κι η πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορούν, κάλλιστα, να γίνουν βιβλίο και, μάλιστα, εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ο “Greek Freak“, παιδί μιας φτωχής οικογένειας μεταναστών, που κατοικούσε στα Σεπόλια, διανύει πια την τρίτη σεζόν του στο NBA και “μαγεύει” την μπασκετική οικουμένη με τα κατορθώματά του.

Ο Γιάννης είχε 6.8 πόντους (44% στα δίποντα, 34.7% στα τρίποντα και 68.3% στις βολές), 4.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 24:06 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στη ρούκι σεζόν του.

Στη δεύτερη χρονιά του, δε, μέτρησε 12.7 πόντους (51.1% στα δίποντα, 15.9% στα τρίποντα, 74.1% στις βολές), 6.7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά παιχνίδι (81).

Η μετάλλαξη του Γιάννηantetokounmpo-kobe-agkalia

Η φετινή σεζόν, όμως, είναι ιδιαίτερη για τον Γιάννη. Οι Μπακς, μολονότι έχουν… χάσει το “τρένο” των πλέι οφ, μπορούν να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο λόγος; Μα, φυσικά, η μετάλλαξη του Έλληνα άσου!

Ο “Greek Freak” αποδεικνύει το τελευταίο χρονικό διάστημα πως, πέρα από φόργουορντ, είναι κι εξαιρετικός πόιντ γκαρντ. Οι στατιστικές, λένε, αποτελούν τον πιο επιστημονικό τρόπο, για να πει κανείς ψέματα. Στην περίπτωση του “Κούνμπο“, εντούτοις, πιστοποιείται η πραγματικότητα.

Ο Γιάννης έχει 16.6 πόντους (50.5% στα δίποντα, 20.8% στα τρίποντα, 72.5% στις βολές), 7.6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 35:02 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν. Οι 4 τελικές πάσες ανά αγώνα είναι αποτέλεσμα των δύο τελευταίων μηνών (κυρίως).

Ο βασικός πλέι μέικερ των “Ελαφιών”, Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, τραυματίσθηκε και, κατά συνέπεια, ο Τζέισον Κιντ “διέβην τον Ρουβίκωνα”, δίνοντας τα “κλειδιά” της ομάδας στον Αντετοκούνμπο. Σοφή κίνηση!

Ο διεθνής άσος, ο οποίος είχε 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο τον Νοέμβριο, 3 τον Δεκέμβριο κι ισάριθμες τον Ιανουάριο, “μοίρασε” 4.9 τελικές πάσες ανά παιχνίδι τον Φεβρουάριο και 8.6 τον Μάρτιο. Έγινε, μάλιστα, ο τρίτος παίκτης, έπειτα από τον Μάτζικ Τζόνσον και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που σημειώνει τέσσερα τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν προτού συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του!

Απολαύστε (ξανά) τα τέσσερα τριπλ-νταμπλ του

Το BBall Breakdown επιμελήθηκε ένα φοβερό βίντεο σχετικά με τη “μετάθεση” του Γιάννη στη θέση “1“.

“Είναι άδικο για τους αντιπάλους. Είναι ο πρώτος παίκτης τέτοιου ύψους και τέτοιων αθλητικών προσόντων, ο οποίος παίζει με τόση επιτυχία και σε τόσο νεαρή ηλικία σε ρόλο πλέι μέικερ στο ΝΒΑ. Κι όντας 21 ετών, τρομάζει το πόσο μπορεί να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια” τονίζεται στο σχετικό αφιέρωμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…