Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

lavrio laurio ioannis psarrakis

lavrio-laurio-ioannis-psarrakis

Αγωνιστική με αναπάντεχα αποτελέσματα και καθοριστικά παιχνίδια ήταν η 23η που “έκλεισε” χθες (21/03). Αναμφίβολα το “διπλό” του Λαυρίου στην Πυλαία ήταν αυτό που επισκίασε ό,τι άλλο συνέβη στο αγωνιστικό τριήμερο που πέρασε. Οι Λαυριώτες έκλεισαν θέση για την Α1 και τη νέα αγωνιστική περίοδο κι όχι μόνο αυτό αλλά, μαθηματικά, διατηρούν ακόμα και ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ!

Σε ανάλογη τροχιά βρίσκεται και το Ρέθυμνο, που σόκαρε την ΑΕΚ και απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο κακός πρώτος γύρος δεν ήταν η πραγματική του εικόνα. Η Ένωση, από την άλλη, εγκαταλείπει τις ελπίδες κατάληψης της τρίτης θέσης καθώς έμεινε, πλέον, πολύ πίσω μετά και το νικηφόρο πέρασμα του Άρη από την Πάτρα.

Όσον αφορά την “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα και τη μάχη του υποβιβασμού, αυτή χάθηκε για την Καβάλα στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός δεν της άφησε περιθώρια και πέτυχε εμφατική νίκη και είδε τον Τρέβορ Ρέλεφορντ να αναδεικνύεται ξανά MVP. Η δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2 θα κριθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, εν πολλοίς την ερχόμενη εβδομάδα όταν ο Κόροιβος -που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ– θα υποδεχθεί τον άμεσο ανταγωνιστή του Αρκαδικό, ο οποίος νίκησε τα Τρίκαλα.

Τέλος, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα ενάντια στην Κηφισιά, η οποία έγραψε ιστορία για αρνητικό λόγο, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α1 που δεν πετυχαίνει ούτε ένα πόντο στη διάρκεια μιας περιόδου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…