Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Φάρος – Παναθηναϊκός 54-101

Φάρος – Παναθηναϊκός 54-101

kakiouzis fotsi telikos panathinaikos faros

kakiouzis-fotsi-telikos-panathinaikos-faros

“Εκατοστάρης” κυπελλούχος…
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στον Φάρο Κερατσινίου να διεκδικήσει με αξιώσεις, σε κανένα σημείο, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, επιβλήθηκε με το εμφατικό 101-54 και σήκωσε το 17ο -και 5ο συνεχόμενο- Κύπελλο στην ιστορία του. Μάλιστα, έγινε η τρίτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο με “100σταρα”, στην ιστορία του θεσμού.

Οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Τζέιμς Γκίστ αποτέλεσαν τα “πρώτα βιολιά” του “τριφυλλιού”, με 13 πόντους έκαστος, και ο Γιώργος Παπαγιάννης ακολούθησε με 12, ενώ πληθωρική ήταν η εμφάνιση του Νικ Καλάθη (9π.-4ρ.-7ασ.). Από τον Φάρο, διακριθέντες ήταν οι Γάιος Σκορδίλης και Βαγγέλης Καράμπουλας με 14 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε εξ αρχής τον τόνο της αναμέτρησης και ξέφυγε με διψήφια διαφορά (2-12) ύστερα από τέσσερα λεπτά. Με πρωταρχικό “όπλο” την άμυνα, που έπνιξε τους -τυπικά- γηπεδούχους, και ακολούθως την καλή κυκλοφορία και τον επιθετικό πλουραλισμό (με τους Καλάθη, Γκιστ και Παπαγιάννη να πρωτοστατούν), το “τριφύλλι” συνέχιζε να διογκώνει την ψαλίδα με ταχείς ρυθμούς, φθάνοντας μέχρι το +19 (12-31) στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Καμία διαφοροποίηση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με κύριους εκφραστές τους Καλάθη και Παπαγιάννη, το “χάσμα” με το Κερατσίνι ξεπέρασε τους 20 πόντους (18-40 στο 13′), ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους εκτοξεύτηκε στο +31 (57-26), μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη. Μάλιστα, οι 57 πόντου των “πρασίνων” κατά το πρώτο εικοσάλεπτο είναι ρεκόρ στον τελικό του Κυπέλλου, ξεπερνώντας κατά 6 την επιθετική συγκομιδή του τελικού το 1989, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη (51-49).

Ο Παπαγιάννης συνέχισε να σκοράρει και μετά την ανάπαυλα, ο Μποχωρίδης μπήκε στην επιθετική εξίσωση ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιδόθηκε σε πολλές δοκιμές, παρατάσσοντας -ενίοτε- ανορθόδοξα σχήματα. Η ευρεία διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 20 πόντους και έφθασε ακόμα και το +40 (36-76), πριν ο Πετροδημόπουλος διαμορφώσει το 76-38, της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος δεν είχε να προσδώσει κάτι δραματικό, από αγωνιστικής πλευράς, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα προ πολλού.

Διαιτητές: Πηλοϊδης – Αναστόπουλος Π. – Παντελίδης.
Tα δεκάλεπτα: 12-31, 26-57, 38-76, 54-101.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Πολέμης): Παπαδόπουλος 2, Κουντουράς, Καράμπουλας 11 (1), Μπατής 2, Πετροδημόπουλος 4, Λιακόπουλος 4, Αγγελόπουλος 7 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Κατούφας 2, Κακιούζης, Παπαμακάριος 5 (1), Σκορδίλης 14.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 9 (2), Γιάνκοβιτς 13 (2), Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 3, Φελντέιν 11 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 13 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 12, Κούζμιτς 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…