Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα

220041

kaimakoglouΟι 16 εναπομείνασες ομάδες του Γιούροκαπ ρίχθηκαν, απόψε, στη “μάχη”, με την Ούνικς Καζάν του Κώστα Καϊμακόγλου, την Αρμάνι Μιλάνο, τη Νίζνι, την Γκραν Κανάρια και την Όλντενμπουργκ να αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει των επαναληπτικών αγώνων της επόμενης εβδομάδας.

Η Ούνικς Καζάν, μολονότι δυσκολεύθηκε σε μεγάλο βαθμό, πανηγύρισε το “διπλό” στην Πολωνία, καθότι επικράτησε 72-68 της Ζιέλονα Γκόρα. Ο Λάνγκφορντ αποτέλεσε το πρώτο “βιολί” για τους νικητές, σημειώνοντας 19 πόντους.

Άξιος συμπαραστάτης του, δε, ήταν ο Κολόμ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και 11 ασίστ. Ο Κώστας Καϊμακόγλου προσέθεσε 7 πόντους και “μάζεψε” ισάριθμα ριμπάουντ.

Η Αρμάνι Μιλάνο, παρότι αγωνίσθηκε με αρκετές ελλείψεις (σ.σ.: Τζεντίλε, Λαφαγέτ, Μπατίστα, Μάτσβαν και Σερέλα), επιβλήθηκε 72-69 της Μπάνβιτ εκτός έδρας. Ο Σάντερς ηγήθηκε στον παραγωγικό τομέα για την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα, πετυχαίνοντας 19 πόντους.

Η Νίζνι μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση κόντρα στη Ζενίτ. Το σύνολο του Νόβγκοροντ συνέτριψε 102-76 την αντίπαλό της, με τους Ραντ (28 πόντοι) και Στρέμπκοβ (21 πόντοι) να είναι οι πρώτοι σκόρερ.

Η Καρσίγιακα ήταν η νικήτρια στον τουρκικό “εμφύλιο”, επικρατώντας 67-64 της Γαλατασαράι στη Σμύρνη. Ο Άιβερσον ήταν το “Α” και το “Ω” για τους γηπεδούχους, μετρώντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την πλευρά της “Τσιμπόμ”, στον αντίποδα, ο ΜακΚόλουμ “έγραψε” 21 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά φευ.

Σε ό,τι αφορά, δε, στη γερμανική “μονομαχία”, η Άλμπα δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την έδρας της κι αναδείχθηκε ισόπαλη (82-82) με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Κικάνοβιτς αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη των γηπεδούχων, σημειώνοντας 24 πόντους.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σαβάνοβιτς να είναι το πρώτο “βιολί” (15 πόντοι). Σημειώνεται πως ο Ρενφρόε θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στους Βαυαρούς, εάν ευστοχούσε από την περιφέρεια στο φινάλε του παιχνιδιού.

Η Γκραν Κανάρια πέρασε σαν “σίφουνας” από το “Μπομπλάν”, συντρίβοντας 82-65 τη Λιμόζ. Ο Σάλιν πέτυχε 18 πόντους κι οδήγησε -εκ του ασφαλούς- την ομάδα των Καναρίων Νήσων. Σε ό,τι αφορά στους “Λιμουζό”, οι Βέστερμαν και Μπουνγκού-Κολό σκόραραν 13 πόντους έκαστος, εντούτοις, δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η Σαραγόσα, τέλος, πήρε -μετά κόπων και βασάνων- τη νίκη κόντρα στην Τρέντο (85-83), με τον επαναληπτικό να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ίδιο, ασφαλώς, ισχύει και για τη Στρασμπούρ με την Όλντενμπουργκ (76-78). Οι Γερμανοί, βέβαια, διατηρούν -θεωρητικά- το πλεονέκτημα, ωστόσο, η ομάδα του Βενσάν Κολέ μπορεί κάλλιστα να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Μπάνβιτ – Αρμάνι Μιλάνο 69-72
Νίζνι Νόβγκοροντ – Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 102-76
Καρσίγιακα – Γαλατασαράι 67-64
Ζιέλονα Γκόρα – Ούνικς Καζάν 68-72
Άλμπα Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 82-82
Σαραγόσα – Τρέντο 85-83
Λιμόζ – Γκραν Κανάρια 65-82
Στρασμπούρ – Όλντενμπουργκ 76-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…