Κεντρική NBA Ο “βασιλιάς” δεν είναι “γαλαζοαίματος” (vid)
NBA

Ο “βασιλιάς” δεν είναι “γαλαζοαίματος” (vid)

lebron james finals1

lebron james-finals

Μπορεί ο Στεφ Κάρι να τραβάει, δικαιολογημένα, τα φώτα της δημοσιότητας και να θεωρείται, πλέον, το “πρόσωπο” του ΝΒΑ, αλλά αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη κατοικεί στο Οχάιο. Η συνέπεια και σταθερά επιβλητική παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν διαγράφονται μονομιάς ή, αν θέλετε, σε δύο σεζόν. Ο “βασιλιάς” είναι το πληρέστερο πακέτο παίκτη που έχει παρουσιαστεί τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά υστερεί, αρκετά, σε έναν τομέα που διέκρινε τους προηγούμενους κορυφαίους αυτού.

Ο παράγοντας “Clutch“, όπως αρέσκονται να λένε οι Αμερικάνοι, και δη η ικανότητα του παίκτη να “μιλάει” όταν η μπάλα καίει και να σημειώνει τα καλάθια που δίνουν τη νίκη ή αποσοβούν την ήττα για την ομάδα του. Χθες, ο ΛεΜπρόν ήταν απελπιστικά άστοχος στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα, που θα έδινε στο Κλίβελαντ τη νίκη μέσα στο Τορόντο. Είναι, όμως, ένα σύνηθες φαινόμενο.

Αυτό γιατί ο Τζέιμς έχει ευστοχήσει μονάχα στα 5 από τα 47 σουτ που έχει επιχειρήσει, τα τελευταία 10 χρόνια, τα οποία θα οδηγούσαν την ομάδα του στη παράταση ή την νίκη (1/5 έχεις φέτος). Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της δεκαετίας, με την αρνητική πρωτιά να ανήκει στον Τζαμάλ Κρόφορντ (3/30). Σίγουρα δεν έχουν άδικο όσοι έχουν ασκήσει κριτική για την έλλειψη αυτού του στοιχείου, όμως είναι άστοχο να τον αποδοκιμάζουν στις περιπτώσεις που επέλεξε να δώσει τη… νικητήρια ασίστ αντί να πάρει τραβηγμένη προσπάθεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…