Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Υπάρχει μεγάλος σεβασμός”

“Υπάρχει μεγάλος σεβασμός”

Καντζούρης

kantzouris-ilias

Η Μπάμπεργκ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Ευρωλίγκα και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει κι ένας Έλληνας. Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει επιλέξει σε ακόμα μία ομάδα (είχε προηγηθεί η Εθνική Ελλάδος και η Ούνιξ Καζάν) να εμπιστευτεί και να έχει στο πλευρό του τον Ηλία Καντζούρη. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους στόχους, την πορεία της Μπάμπεργκ μέχρι τώρα στο ΤΟΡ 16 αλλά και για την αντιμετώπιση που έχουν οι Έλληνες προπονητές εκτός συνόρων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τον απολογισμό που κάνει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο ΤΟΡ 16: “Από την αρχή είχαμε πει ότι ο μεγάλος μας στόχος στην Euroleague είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16. Αν και βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό όμιλο, εντούτοις αφήσαμε εκτός συνέχειας την ιστορική Μακάμπι και την Σάσαρι, η οποία είναι πρωταθλήτρια στην Ιταλία. Με τον στόχο αυτό να έχει εκπληρωθεί νιώσαμε μεγάλη χαρά, όμως θέσαμε νέους στόχους. Είπαμε ότι πλέον θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε εμπειρίες, οι οποίες θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Σε αυτή τη φάση κι έχοντας διανύσει μόνο τη μισή διαδρομή δεν μπορεί να γίνει ένας απολογισμός οπότε θα προτιμήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο στο τέλος της φάσης”.

Για τους στόχους της Μπάμπεργκ στην Euroleague και στο γερμανικό πρωτάθλημα; “Ο αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθούμε στο ΤΟΡ 16. Έχοντας υλοποιήσει πλέον αυτόν το στόχο στην Εuroleague θέλουμε πλέον να χαρούμε τα παιχνίδια που δίνουμε απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης. Μένουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι γιατί δεν ξεχνάμε ότι πριν μερικές εβδομάδες ο σύλλογος δεν είχε κάνει καμία νίκη στο ΤΟΡ 16. Όταν ολοκληρώσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, μόνο τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε τον απολογισμό μας.
Αναφορικά με το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι δεδομένο ότι θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Η περσινή σειρά των τελικών κόντρα στην Μπάγερν ήταν δύσκολη, όμως φέτος το επίπεδο δυσκολίας έχει ανέβει ακόμα περισσότερο. Η διατήρηση στην κορυφή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση γι αυτό και χρειάζεται όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Γενικότερα η φιλοσοφία μας είναι να μην κοιτάμε το μακρινό μέλλον αλλά μόνο το παιχνίδι που έρχεται. Η αρχή μας είναι να κοιτάμε με την ίδια σοβαρότητα και νοοτροπία όλα τα ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης”.

Για την παρουσία των Ελλήνων προπονητών εκτός συνόρων και πως τους αντιμετωπίζουν; “Νομίζω ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους και τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις δυνατές ευρωπαϊκές σχολές. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία όπου κι αν έχει πάει ακόμα και σε δουλειές με μεγάλο βαθμό δυσκολίας τα έχει καταφέρει. Εξαιτίας της επιτυχούς παρουσίας πολλών συναδέλφων στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, βλέπω ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι όλοι όσοι εργάζονται στο εξωτερικό να έχουν επιτυχίες, θα είναι για το καλό του Έλληνα προπονητή”.

Για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί κάπου ως πρώτος: “Αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι για ακόμα ενάμιση χρόνο με την Μπάμπεργκ και το μοναδικό πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι πως η ομάδα θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου θα δούμε πως έχουν τα πράγματα και οι καταστάσεις για να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…