Κεντρική NBA Οι “δολοφόνοι” του Πόρτλαντ (vid)
NBA

Οι “δολοφόνοι” του Πόρτλαντ (vid)

lillard mccollum blazers

lillard-mccollum-blazers

Οι Μπλέιζερς προχώρησαν σε ολικό “λίφτινγκ” το περασμένο καλοκαίρι, έδωσαν τα “κλειδιά” της ομάδας στον Ντάμιαν Λίλαρντ (μετά τη μετακόμιση του ΛαΜάρκους Όλντριτζ στο Σαν Αντόνιο) και αποφάσισαν να στηριχθούν σε ένα νεανικό σύνολο. Τους πρώτους μήνες όλα κυλούσαν, αναμενόμενα, άσχημα με την έλλειψη εμπειρίας και χημείας να είναι εμφανέστατα. Όμως, αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Το Πόρτλαντ αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αυτήν τη στιγμή, διατηρώντας το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί και δη έξι διαδοχικών θετικών αποτελεσμάτων, μετά το χθεσινό κόντρα στους Νετς (112-104), με αποκορύφωμα φυσικά τον διασυρμό των πρωταθλητών, Ουόριορς.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ έχει ασπαστεί απόλυτα και εκπληρώνει σε εξαιρετικό βαθμό τον ρόλο του ηγέτη (25.1π.-4.2ρ.-7.2ασ. μέσο όρο), χθες σημείωσε για πέμπτο σερί ματς τουλάχιστον 30 πόντους (σ.σ: είχε 37) και έγινε ο πρώτος παίκτης του οργανισμού που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τον Tζέοφ Πέτρι, τη σεζόν 1970-71!

Συμπαραστάτης του είναι ο μεταμορφωμένος Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (21.1π.-3.6ρ.-4.3ασ. μ.ο), που σημείωσε 34 πόντους χθες, μετά τους 31 κόντρα στη Γιούτα. Παρέα με τον Λίλαρντ, έγιναν το πρώτο περιφερειακό ντουέτο (που ξεκινά στη βασική πεντάδα) που σημειώνει τουλάχιστον 30 πόντους σε διαδοχικά παιχνίδια, μετά τους Τζορτζ Γκέρβιν-Τζέιμς Σάιλας, το 1980!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…