Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

duvnjiak williams paok panathinaikos

duvnjiak-williams-paok-panathinaikos

Το ντέρμπι της 20ης “στροφής” ήταν αυτό της Πυλαίας, αλλά μόνο ως τέτοιο δεν εξελίχθηκε. Ο Παναθηναϊκός έστησε το δικό του “πάρτι” σε βάρος του ΠΑΟΚ τον οποίο διέλυσε με 90-67 και αυτό που κρατάει, περισσότερο κι από τον τρόπο που ήλθε η νίκη, είναι η συμβολή των νεοφερμένων Μαρκέζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς. Αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί, ειδικότερα ο δεύτερος, ενώ στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται και η παρουσία του αναζωογονημένου, Λευτέρη Μποχωρίδη.

Στην αντίπερα “όχθη, η κρίση παρατάθηκε και ο “δικέφαλος” φαίνεται να έχει περιέλθει σε αγωνιστικό τέλμα. Αναμφίβολα οι πολλές και καθοριστικές απουσίες, όπως είναι αυτές των ηγετών του Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη δίνουν κάποια ελαφρυντικά αλλά δεν δικαιολογούν μια τόσο βαριά ήττα μέσα στο “Παλατάκι“. Η οκτάδα δεν δείχνει να κινδυνεύει αλλά η πεντάδα φαντάζει όλο και πιο άπιαστος στόχος.

“Οδοστρωτήρας” Καββαδάς
kavvadas

Ο Αρκαδικός έψαχνε πάση θυσία το ροζ φύλλο ενάντια στον Απόλλωνα Πάτρας, προκειμένου για να διατηρήσει “ζωντανές” τις ελπίδες παραμονής που του έχουν απομείνει και να συνεχίζει να ελπίζει. Η νίκη ήρθε και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο (82-59) κάτι που οφείλεται, εν πολλοίς, στην τρομερή εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά, που αναδείχθηκε και MVP της αγωνιστικής.

Ο διεθνής σέντερ έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική χρονιά που διανύει και απέδειξε ότι αποτελεί έναν εκ των καλύτερων σέντερ στο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι μετράει 15.6 πόντους (71.8% στα δίποντα), 6.6 ριμπάουντ και 1.7 μπλοκ ανά παιχνίδι καθώς και το ότι έχει μονοψήφια επιθετική συγκομιδή μονάχα στο ένα από τα 15 ματς του με τους Αρκάδες, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σοκό; Πάρτι!
soko-trikala

Η αποχή, λόγω τραυματισμού, του Όβι Σοκό δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσε με το αρνητικό σερί πέντε αγώνων των Τρικάλων. Ο Βρετανός σέντερ ήταν εκπληκτικός κατά την επάνοδο του, συμβάλλοντας με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ στην επιβλητική νίκη της ομάδας του κόντρα στο Ρέθυμνο (87-58), χάνοντας στο “νήμα” την “κούρσα” για την ανάδειξη του MVP της αγωνιστικής (είχε 30 στο ranking έναντι 32 του Καββαδά).

Οι Θεσσαλοί πέτυχαν μια νίκη – “χρυσάφι” που τους διατηρεί εκτός διακεκαυμένης ζώνης και αυξάνει, λίγο, της πιθανότητες παραμονής, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος για να μπορέσουν να εφησυχάσουν.

Δεν τα παρατάει το Λαύριο
lavrio-omadiki-keselj

Το Λαύριο, με τον Μάρκο Κέσελ να πρωτοστατεί, επικράτησε του Κολοσσού με 84-73 και συνεχίζει να διατηρεί ανέπαφες τις ελπίδες παραμονής του.

Έκαναν τα εύκολα δύσκολα
aek-team-omadiki

ΑΕΚ και Άρης ήταν σαφώς ανώτεροι, ενάντια σε Κηφισιά και Καβάλα, αντίστοιχα, έχτισαν διψήφιες διαφορές, όμως δεν τις διατήρησαν και “καρδιοχτύπησαν” στα τελευταία λεπτά. Εν τέλει, απέφυγαν τυχόν… “αυτοκτονίες” και συνεχίζουν να παλεύουν για την κατάληψη της τρίτης θέσης, ο κάτοχος της οποίας θα κριθεί, εν πολλοίς, την επερχόμενη αγωνιστική, στο Αλεξάνδρειο, στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Το “καθάρισε” όταν σοβαρεύτηκε
papanikolaou-olympiakos-trikala

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωχελικά την αναμέτρηση στην Αμαλιάδα, έχοντας στο μυαλό του και το επερχόμενο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, αλλά όταν αποφάσισε να “καθαρίσει τη μπουγάδα” το πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …