Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

larentzakis kolossos paok

larentzakis-kolossos-paok

Αναμφίβολα, το μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής ήταν αυτό στη Ρόδο, όπου ο υπερηχητικός Κολοσσός “σκόρπισε” τον ΠΑΟΚ, με 74-56, καταδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως θα δώσει το “παρών” στα φετινά πλέι οφ, αλλά και τα προβλήματα του αντιπάλου του. Ο “δικέφαλος” ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, επανήλθε αλλά ξανά έκανε κοιλιά και δεν βγάζει την απαιτούμενη σταθερότητα. Χωρίς τους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη δείχνει ότι δεν μπορεί να πορευτεί εντός πεντάδας και οι αλλαγές ίσως είναι η μοναδική λύση ώστε να επέλθει η “εξομάλυνση” στην εικόνα του.

Το Ρέθυμνο πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και μπαίνει με μεγάλες αξιώσεις στο παιχνίδι πρόκρισης στα πλέι οφ, ενώ το Λαύριο, το οποίο νίκησε με 87-85 ύστερα από ένα ματς θρίλερ, παραμένει εντός διακεκαυμένης ζώνης δείχνοντας ωστόσο πως μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτός είναι αναπόφευκτος τόσο για την Καβάλα όσο και για τον Αρκαδικό, που συνέχισαν με ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό (90-69) και Κηφισιά (83-79), αντίστοιχα. Όσον αφορά το “τριφύλλι“, στα αξιοσημείωτα είναι το εξαιρετικό ντεμπούτο του Έλιοτ Ουίλιαμς που δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στα “θέλω” του προπονητή του.

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα ενάντια στον Απόλλωνα Πάτρας (82-63), και κρατάει περισσότερο από όλα, τόσο την καλή αμυντική της επίδοση όσο και την εμφάνιση του νεοφερμένου Τορίν Γκριν. Ο Άρης ισοπέδωσε τον Κόροιβο, με 99-56, σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του στην Α1, ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε ένα, επίσης, χαλαρό απόγευμα κόντρα στα Τρίκαλα (84-52), που βρίσκονται λίγο πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…