Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

paok rethimno tsochlas

paok-rethimno-tsochlas

H 18η αγωνιστική της Α1 δεν είχε κάποιο μεγάλο ντέρμπι, αλλά πολλές αναμετρήσεις κομβικής σημασίας στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αρκαδικός κατάφερε να πετύχει μια νίκη ζωτικής σημασίας, κόντρα στον Κολοσσό, με 77-67 και να διατηρήσει ανέπαφες τις ελάχιστες πιθανότητες παραμονής που του απομένουν. Σίγουρα ακόμα δεν μπορεί να ευελπιστεί σε πολλά αλλά έκανε μια αρχή και με τους νεοφερμένους να αποδίδουν σε ανάλογο επίπεδο, ίσως καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όχι όμως κάποιο “θαύμα”.

Η Καβάλα, αντίθετα, δεν μπόρεσε να πετύχει την έκπληξη ενάντια στην ΑΕΚ (55-65) και αποχαιρετάει την κατηγορία. Ο Κόροιβος ανέπνευσε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη ύστερα από, σχεδόν, ενάμισι μήνα ανομβρίας, επικρατώντας της Κηφισιάς με 87-77, αλλά ίσως έχει ήδη χάσει το τρένο των πλέι οφ.

Την πιο αναπάντεχη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το Ρέθυμνο, το οποίο ανηφόρισε στην Πυλαία και επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 94-87. Ο “δικέφαλος” παρατάχθηκε, για δεύτερο σερί ματς χωρίς τους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη, οι υπόλοιποι παίκτες “έσκασαν” από τα συνεχόμενα παιχνίδια και το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής που, αναγκαστικά, μοιράστηκαν και ο ΠΑΟΚ “βυθίστηκε” στην έβδομη θέση. Οι Κρητικοί από την άλλη κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ, καθώς το πρόγραμμα τους είναι αρκετά ευνοϊκό.

Ο Άρης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα Τρίκαλα, όπου επιβλήθηκε της ομώνυμης ομάδας με 83-68, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να καθαρίσει στο Λαύριο (71-55) και ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο ρελαντί κι όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει του Απόλλωνα Πάτρας, με 87-81.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…