Κεντρική Διεθνή Μπουρούσης, ο κορυφαίος ψηλός της Ευρώπης

Μπουρούσης, ο κορυφαίος ψηλός της Ευρώπης

bourousis laboral

bourousis-laboral

Ο Γιάννης Μπουρούσης αμφισβητήθηκε αρκετά το περασμένο καλοκαίρι, μετά και την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Καρδιτσιώτη σέντερ να φροντίζει σε κάθε αγωνιστική της Ευρωλίγκα να αποδεικνύει πως είναι από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης.

Για την ακρίβεια, φέτος είναι ο κορυφαίος σέντερ της γηραιάς ηπείρου, πραγματοποιώντας τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρα του με τη Λαμποράλ Κούτσα. Σ’ αυτόν, άλλωστε, οφείλεται και η ξέφρενη πορεία των Βάσκων, οι οποίοι στοχεύουν στην πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, δίχως να διαθέτουν κάποιο τρομακτικό ρόστερ.

Για τους πλέον δύσπιστους, οι αριθμοί του Μπουρούση στη φετινή Ευρωλίγκα τα λένε όλα. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ είναι πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 9,3 “σκουπίδια”, ενώ είναι δεύτερος στο ράνκινγκ με 21,4 βαθμούς, όντας πίσω μόνο από την εκπληκτικό Νάντο Ντε Κολό (23,2 βαθμοί).

Όσον αφορά το καθαρά επιθετικό κομμάτι, ο “Μπουρού” βρίσκεται πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους, όντας ο έβδομος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 219 πόντους σε 16 παιχνίδια. Ο μοναδικός σέντερ που τον ξεπερνάει στο σκοράρισμα είναι ο Μάικ Τσίρμπες του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος έχει σημειώσει 238 πόντους σε 16 παιχνίδια.

Ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται σε σεληνιασμένη κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, έχει βρει τον καλό του εαυτό στη Λαμποράλ Κούτσα υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και αποτελεί τον ηγέτη των Βάσκων, οι οποίοι πρέπει να του ανάψουν μία λαμπάδα ίσα με τον μπόι του (2,10μ.), εφόσον καταφέρει να τους οδηγήσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…