Κεντρική Basket League Αγώνες Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 82-66

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 82-66

printezis

printezisΟλυμπιακός για ένα δεκάλεπτο…
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη με σκοπό να πάρουν την νίκη που θα τους έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το παραπάνω πλάνο έκανε την εμφάνιση του μόνο στη πρώτη περίοδο, αφού στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα ήταν άπιαστη και συνέτριψε τον Πρωταθλητή Ελλάδος με 82-66.

Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι στην Βαρκελώνη, όμως το πιο σημαντικό είναι πως δείχνει να έχει χάσει την ταυτότητα του. Είδαμε μία ομάδα που παραδόθηκε στις διαθέσεις του Ντόρσεϊ. Παραδόθηκε δηλαδή στην πρώτη αλλαγή φιλοσοφίας που παρουσιάστηκε στο παιχνίδι της αντιπάλου του. Κορυφαίος της αναμέτρησης χρίζεται ο Αμερικανός, λόγω της σφαιρικής του συνεισφοράς στην νίκη της ομάδας του (12π., 8ριμπ, 3κλεψ, 2κοψ.). Σε καλή βραδιά βρέθηκαν και οι Περπέρογλου, Σατοράνσκι και Ναβάρο με 16, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό οι μόνες πηγές κινδύνων ήταν οι Σπανούλης (11π.) και Πρίντεζης (12π.). Ο Ντάνιελ Χάκετ σημείωσε 16 πόντους, αλλά άργησε να ξυπνήσει έχοντας συμμετοχή μόνο προς το τέλος της αναμέτρησης.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με εύστοχο δίποντο του Σπανούλη. Ο Ναβάρο ισοφάρισε σε 2-2. Οι Πρωταθλητές πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειξαν πως ήρθαν στο “Παλαού Μπλαουγκράνα” για να κάνουν το παιχνίδι τους και να προσπαθήσουν να κερδίσουν το ματς.

Οι Οθέλο Χάντερ και Γιώργος Πρίντεζης ήταν άκρως θετικοί, με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 3 πόντους ενάμισι λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο τελευταίο λεπτό ήταν ο Χάκετ που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με γκολ-φάουλ του Σάμιουελς και το σκορ στο 19-19.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την μπάλα στα χέρια της “Μπάρτσα” και τον Πάου Ρίμπας να ευστοχεί σε τρίποντο. Η απάντηση ήρθε δια χειρός Δημήτρη Αγραβάνη. Εκεί ακριβώς πάτησε παρκέ και ο Κώστας Παπανικολάου για πρώτη φορά φέτος σε ματς της Ευρωλίγκα. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με βραχεία κεφαλή, όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να προσπεράσει, καθώς είχε πέσει ο ρυθμός του και είχε λάθος επιλογές στην επίθεση (26-23).

Τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο ομάδες. Ο Τζόι Ντόρσεϊ δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στο ζωγραφιστό, αφού έκανε τα πάντα με κάθε πιθανό τρόπο. Η διαφορά έφτασε στους 5 και ο κόουτς Σφαιρόπουλος πέρασε στο ματς τον Μιλουτίνοφ. Αντίδοτο για τον Αμερικανό άσο δεν υπήρχε. Ο Βασίλης Σπανούλης γεύτηκε τα αθλητικά προσόντα του Ντόρσεϊ σε λέι-απ που επιχείρησε, καθώς εισέπραξε μια μεγαλοπρεπή τάπα 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ό,τι έχτιζαν οι “ερυθρόλευκοι” στην πρώτη περίοδο γκρεμιζόταν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα μπροστά για 14 πόντους (45-31).

Το βασικότερο πρόβλημα του Ολυμπαικού στο πρώτο ημίχρονο ήταν η απουσία κάποιας ποιοτικής λύσης στην θέση “5”. Ο Πασκουάλ “δασκάλευε” τους παίκτες του να περάσουν την μπάλα στην ρακέτα και όπως ήταν λογικό η ζημιά έγινε και με το παραπάνω. Το ζήτημα με τις βολές έκανε την εμφάνιση του σε ακόμα ένα παιχνίδι και η ελληνική ομάδα βρέθηκε από την ισοπαλία στο -11 μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ίσως να περίμενε την αντίδραση των “ερυθρολεύκων”, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Το -11 έγινε μέσα σε 5 λεπτά -23. Τίποτα δεν γινόταν σωστά. Άμυνα δεν υπήρχε, επίθεση δεν υπήρχε και εκτός αυτού ο Στράτος Περπέρογλου εκτελούσε από την περιφέρεια.

Η μόνη αντίδραση που ίσως να είδαμε ήταν τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ντόρσεϊ συνέχισε το “βιολί” του και έκανε το 66-43. Μόνος στόχος των Πειραιωτών ήταν η υπεράσπιση της διαφοράς του ΣΕΦ (12 πόντοι), πράγμα το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την “Μπάρτσα” να κάνει πάρτι και τον δείκτη του σκορ στο 71-47.

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού γνώριζαν πως δεν ήταν πολλά αυτά που μπορούσαν να γίνουν. Στόχος ήταν η ήττα με 11 ή λιγότερους πόντους. Καθόλου εύκολο με βάση τα όσα βλέπαμε στο παρκέ. Μπήκαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και η μόνη πρόοδος που είχε επιτευχθεί ήταν πως η διαφορά είχε πέσει στους 18 πόντους (77-59). Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν μία κάποια μαχητικότητα στην συνέχεια και πλησίασαν δυόμισι λεπτά πριν το τέλος στους 15. Τελικά το ματς χάθηκε, την ενεργητικότητα που θέλαμε δεν την είδαμε, η διαφορά εξανεμίστηκε και η Μπαρτσελόνα θριάμβευσε με 82-66.

Οι διαιτητές: Λαμόνικα – Ρίζικ – Κόλιενσιτς
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-31, 71-47, 82-66
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 12, Ρίμπας 6 (1), Ναβάρο 13 (2), Σατοράνσκι 14 (2), Σάμιουελς 11, Όλεσον 5 (1), Αρόγιο 2, Περπέρογλου 16 (3), Τόμιτς 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12 (1), Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 16 (2), Παπανικολάου 1, Αθηναίου

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…