Κεντρική NBA “Αμφίδρομος σεβασμός” (vid)
NBA

“Αμφίδρομος σεβασμός” (vid)

lebron kobe

lebron-kobe

Ο Κόμπι Μπράιαντ πάτησε για τελευταία φορά το παρκέ της Κουίκενς Λόουνς Αρίνα και τέθηκε αντιμέτωπος για τελευταία φορά με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ. Οι οπαδοί του Οχάιο φρόντισαν να χαράξουν στη μνήμη του Κόμπι το τελευταίο του παιχνίδι εκεί, προσφέροντας του απλόχερα χειροκροτήματα, συνθήματα και ένα θορυβώδες standing ovation.

Ανάλογη και η συμπεριφορά του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος τόνισε για πολλοστή φορά τον σεβασμό του στον “Black Mamba” ενώ οι εναγκαλισμοί μεταξύ τους ήταν πολλοί, τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

“Ήταν απλά μεγάλος αμφίδρομος σεβασμός. Κάποιες φορές τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται” τόνισε ο “Βασιλιάς” κατά τη συνέντευξη Τύπου, για να προσθέσει πως αυτό που θαυμάζει περισσότερο στον Κόμπι είναι “η ανταγωνιστική του φύση. Πολλοί παίκτες μπορεί να είναι ψηλότεροι, μεγαλύτεροι ή πιο αλτικοί, αλλά πρέπει να το λέει η καρδιά σου για να φθάσεις σε τέτοιο επίπεδο”.

“Ένιωσα υπέροχα, λαμβάνοντας τέτοια αντίδραση μετά από τόσα χρόνια που έπαιζα εδώ ως αντίπαλος. Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο” επεσήμανε ο εμβληματικός αρχηγός των Λέικερς, ενώ αναφορικά με τον ΛεΜπρόν σημείωσε πως “Ποτέ δεν κοίταξα να δω τα κατορθώματα του. Απλά ένιωθα ότι ανήκαμε σε δυο εντελώς διαφορετικές γενεές. Δεν είχαμε την κόντρα τύπου Μάτζικ Τζόνσον – Λάρι Μπερντ. Από τη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ κοίταξα να τον βοηθήσω, να τον καθοδηγήσω, να τον συμβουλέψω”.

Από τη μεριά του, ο “Βασιλιάς” επί αυτού του θέματος παραδέχθηκε ότι “ποτέ δεν είχαμε την αντιπαλότητα που περίμεναν όλοι και αυτή που ακόμα και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε”.

‘Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΛεΜπρόν ήταν νικητής τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους (9/16 διπ.-3/6 τρ.-2/5 βολές), 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ, την ίδια στιγμή που ο Κόμπι είχε 17 πόντους (2/9 διπ.-3/7 τρ.-4/4 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Οι δύο ζωντανοί θρύλοι του αθλήματος έχουν αγωνιστεί στους Τελικούς των τελευταίων 9 χρόνων, χωρίς ποτέ να έχουν τεθεί αντιμέτωποι μεταξύ τους! Το μοναδικό μπασκετικό “όνειρο”, της περασμένης δεκαετίας, που δεν καταφέραμε να βιώσουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…