Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Αγαπώ το ομαδικό μας πνεύμα”

“Αγαπώ το ομαδικό μας πνεύμα”

Sasa Djordjevic Panathinaikos

Sasa-Djordjevic-Panathinaikos

O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις φέτος στην Ευρωλίγκα και πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Εφές. Μια νίκη που τον έθεσε εντός τετράδας στον όμιλο του. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών και τις μειωμένες επιλογές στο ροτέισον, το “τριφύλλι” έδειξε σύμπνοια και αντιπαρήλθε τις δυσκολίες, γεγονός που χαροποίησε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο προπονητής των “πρασίνων”, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εξήγησε τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε Διαμαντίδη και Γκιστ, ενώ υποστήριξε ότι η άμυνα της ομάδας του είναι από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα.

“Σε αυτή την πορεία μας στην Ευρωλίγκα θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική μας νίκη. Ήρθε με την ομάδα να παίζει με “O” κεφαλαίο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και βγάλαμε πράγματα που δουλεύουμε. Καταφέραμε να επικρατήσουμε στον τομέα των ριμπάουντ παρά τους ψηλούς της Εφές, η οποία είναι πολύ καλή ομάδα σε αυτό το κομμάτι, αλλά διατηρήσαμε τις αρχές στο παιχνίδι μας και νικήσαμε.

Είχαμε την τελευταία εβδομάδα τρεις παίκτες με προβλήματα. Ο Διαμαντίδης που προσπάθησε γενναία, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει πολύ, αλλά και οι Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς. Ένα λάθος που κάναμε είναι ότι προσπαθούσαμε με ατομικές προσπάθειες να σκοράρουμε. Στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα και με περισσότερες πάσες. Ο Ραντούλιτσα μας βοήθησε σε αυτό. Να μετακινούμε την μπάλα καλύτερα θα μας δώσει περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Όσον αφορά την άμυνά μας, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την Εφές, είναι εξαιρετική ομάδα στο σουτ, αλλά τους βάλαμε δύσκολα και παίξαμε εξαιρετική άμυνα στα σουτ τριών πόντων”.

Αναφορικά με την ανοδική πορεία του Γκιστ, είπε: “Ο Γκιστ είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας μας. Η ενέργειά του είναι απαραίτητη για εμάς αλλά και συνολικά όσα καταθέτει στο γήπεδο. Όσο εξελίσσεται πρέπει να καταλάβει τον ρόλο του στην ομάδα. Ένα σημείο που θα μπορούσε να εξελιχθεί είναι το σκοράρισμα στον αιφνιδιασμό, ενώ σαν τα δικά του αθλητικά προσόντα δεν έχει άλλος”.

Σχετικά με τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής των περιφερειακών, τόνισε: “Η άμυνα ήταν από τα δυνατά μας σημεία. Βοήθησαν οι Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς, ενώ έρχονται Ουίλιαμς και Χέινς για να μην κυνηγάει μόνο ο Διαμαντίδης. Έχουμε μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωλίγκα στους πόντους που δεχόμαστε αν όχι την καλύτερη. Επίσης γύρισε ο Μποχωρίδης που μας δίνει επιλογές. Όταν τραυματίστηκε του είπα αστειευόμενος ότι ήταν δικό του λάθος, αλλά πλέον θα μας βοηθήσει”.

Για τα νέα μεταγραφικά απόκτήματα: “Θα έχουμε κάποια προβλήματα στους αυτοματισμούς αλλά θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να παίζουν σε αυτή την ομάδα”.

Τέλος, όσον αφορά τη νίκη παρά την απουσία του “3D”, υπογράμμισε: “Αγαπώ το ομαδικό πνεύμα αυτή της ομάδας, έχουν τη θέληση να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Αυτό πρόκειται να κάνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Διαμαντίδης είναι πολύ σημαντικός. Και οι παίκτες και εμείς τον κοιτάμε και περιμένουμε να κάνει το σωστό. Ο Καλάθης ήταν κουρασμένος, αλλά είναι δουλειά του και θα έχει βοήθεια στα επόμενα παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…