Κεντρική Basket League Αγώνες Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 75-55

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 75-55

spanoulis vougioukas zalgiris olympiakos

spanoulis-vougioukas-zalgiris-olympiakos

Τα “μαύρα” του τα χάλια…
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Κάουνας για να επιστρέψει στις νίκες μετά την, εκτός προγράμματος, ήττα από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ζαλγκίρις δεν ήταν όμως διατεθειμένη να αφήσει την ελληνική ομάδα να περάσει από την “Ζαλγκίριο Αρένα”. Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν κακό πρόσωπο και τελικά ηττήθηκαν με σκορ 75-55.

“Φάντασμα” του καλού του εαυτού ήταν ο Ολυμπιακός στο Κάουνας. Δεν είχε διάθεση στην άμυνα, ήταν τραγικός στην επίθεση και εκτός αυτού δεν έδειξε καν διάθεση να πάρει το παιχνίδι. Ο μόνος που ξεχώρισε από το κάκιστο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας ήταν ο Όντομ με 11 πόντους (1/4διπ., 1/2τριπ., 6/6βολ.)

Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της ήταν ασταμάτητη. Εγκλόβησε τον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας τον να μείνει στους 55 πόντους. Ο Ίαν Βουγιούκας έκανε πολύ καλή δουλειά στο ζωγραφιστό (13 πόντους), ενώ ο Γιανκούνας με 18 πόντους “βομβάρδιζε” το καλάθι των φιλοξενούμενων.

Στην έναρξη του παιχνιδιού η Ζαλγκίρις σημείωσε 3 συνεχόμενους πόντους από το την γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τρίποντο ισοφάρισε για την ελληνική ομάδα (3-3). Οι Λιθουανοί επιχείρησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και βρέθηκαν μπροστά μέχρι και με 5 πόντους στο τέταρτο λεπτό του δεκαλέπτου (10-5).

Από το σημείο αυτό ξεκίνησε η αντεπίθεση των Πειραιωτών. Με βασικά τους όπλα τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν (10-10), ενώ λίγο αργότερα κατάφεραν να περάσουν μπροστά με τον Βασίλη Σπανούλη (10-12). Στα υπόλοιπα λεπτά της περιόδου οι Πρωταθλητές Ελλάδος βρίσκονταν μπροστά, με την Ζαλγκίρις όμως να μην μένει πίσω για παραπάνω από δύο πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης με 1/2 εύστοχες βολές έκανε το 17-18 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έδειξε πως θα επιδιώξει να πατήσει το γκάζι. Οι Χάντερ και Χάκετ κατάφεραν τέσσερις πολύ γρήγορους πόντους διαμορφώνοντας το 17-22. Ο Ίαν Βουγιούκας ανέβασε την απόδοση του, για λογαριασμό της Ζαλγκίρις, και στο τέταρτο λεπτό του δεκαλέπτου μείωσε στους 2, μετά από κερδισμένο γκολ φάουλ (22-24). Πριν το καλάθι και φάουλ του Βουγιούκα είχαν προηγηθεί 2 πόντοι του Χάκετ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δημιουργούν πρόβλημα στους “ερυθρόλευκους”. Ο Μαρτίνας Πότσιους ισοφάρισε 6 λεπτά πριν το ημίχρονο, ενώ ο Γιανκούνας έκανε το 26-24 ένα λεπτό αργότερα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ-άουτ. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν χωρίς σκορ για περίπου 5 λεπτά. Ο Σπανούλης “έσπασε το ρόδι” με μία εύστοχη βολή (2/4) κάνοντας το 26-25. Στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου η Ζαλγκίρις πήρε ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ο Ουλανόβας πήρε γκολ-φάουλ από τον Χάκετ (31-27). Το ημίχρονο τελείωσε με την Ζαλγκίρις στο +6 και το σκορ στο 33-27.

Βασικά στοιχεία αυτού του πρώτου ημιχρόνου ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Ζαλγκίρις, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, οι πολλές άστοχες βολές του Ολυμπιακού, αλλά και οι κακές επιθετικές επιλογές των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου εν γένη.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να έχει πάρει το μάθημα του από τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο. Η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου με 11 πόντους 40-29.  Οι Πειραιώτες έπαιρναν πόντους μόνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Χάντερ ευστόχησε σε μία βολή έξι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου (40-30). Το επιθετικό παιχνίδι των “ερυθρολεύκων” ήταν κάτι παραπάνω από κακό.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στις βολές συνέχισε να κάνει την εμφάνιση του. Νέο θύμα του ο Χάκετ, ο οποίος βρήκε στόχο σε μία από τις δύο βολές που επιχείρησε μετά από φάουλ του Ίαν Βουγιούκα (40-31). Η διαφορά πήγε ξανά στους 11 έπειτα από καλάθι του Ουλανόβας 42-31. Η κατάσταση χειροτέρεψε στην συνέχεια όταν Μότουμ ευστόχησε σε καλάθι και φάουλ (45-33). Στο τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός ανέβασε κάπως την απόδοση του και μείωσε στους 8 (53-45).

Στην τελευταία και πιο σημαντική περίοδο του ματς ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς. Το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου ήρθε από τον Γιανκούνας (55-45). Το παιχνίδι χάθηκε στην συνέχεια οριστικά. Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καν να το θέλει το παιχνίδι. Βρέθηκε πίσω με 15 πόντους και τίποτα δεν έδειχνε πως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση (60-45). Ο Ίαν Βουγιούκας έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στους ψηλούς του Ολυμπιακού, ενώ ο Σεϊμπούτις διαμόρφωσε το +20 (67-47). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 75-55.

Οι διαιτητές: Πέρεζ-Ζάβορ-Ντοζάι
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Βένε, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11 (1), Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σάιους, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ 11 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3 (1), Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 7, Αθηναίου

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…