Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ (Ξανά) χάσε τη βολή (vid)

(Ξανά) χάσε τη βολή (vid)

rantoulica carter

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τα καλύτερα σενάρια δεν τα γράφει η ζωή, αλλά το ΑΣΕΑΔ. Κι είναι αλήθεια πως χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να διασκεδάσουμε. Γιατί αν είχε μπει το τελευταίο σουτ του Ντι Τζέι Κούπερ, όλα θα ήταν διαφορετικά και θα μπορούσαμε να ζήσουμε ένα έργο, που όμοιό του δεν θα είχε δει η μπασκετική κοινότητα.

Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε μια φανταστική ιστορία: Λαμβάνουμε ως υπόθεση εργασίας ότι το σουτ του Κούπερ έβρισκε στόχο. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα πήγαιναν στην παράταση και -ένεκα και της ψυχολογίας, και του κόσμου (και γιατί έτσι θέλει το σενάριο μας)- η “Ένωση” κέρδιζε το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάθε λόγο να καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας (ορθώς) ότι “κόλλησε” το χρονόμετρο, από λάθος της γραμματείας. Άλλωστε, τιμωρήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο ο Κριτής, που είχε την ευθύνη του χειρισμού του. Επειδή υπάρχει δεδικασμένο (υπόθεση Κηφισιάς – Λαυρίου), το ΑΣΕΑΔ όφειλε να εκδώσει ανάλογη απόφαση.

Στην προκειμένη περίπτωση να υποχρεώσει τον Ντούσαν Σάκοτα να ξαναχάσει τη βολή, με τους παίκτες να έχουν στη διάθεσή τους 9/10 του δευτερολέπτου για να διεκδικήσουν το ριμπάουντ. Κι αν, από λάθος ο Σάκοτα ευστοχούσε, έπρεπε να επαναληφθεί η βολή, προκειμένου να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες, για να παιχθούν τα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου.

Αυτές είναι αποφάσεις, αυτές είναι στιγμές που μόνο το ΑΣΕΑΔ μπορεί να μας χαρίσει. Δηλαδή, ποιος δεν θα ήθελε να ξαναπάει στο ΟΑΚΑ για να ζήσει τη συγκίνηση εννέα δεκάτων; Οι λάτρεις του εσπρέσο αντιλαμβάνονται πιο εύκολα την αξία της… στιγμούλας.

Δυστυχώς, ο Ντι Τζέι Κούπερ αστόχησε κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την αγωνία μιας νέας απόφασης του ΑΣΕΑΔ, αλλά και της στιγμούλας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…