Κεντρική Διεθνή Το σύστημα διεξαγωγής του Champions League

Το σύστημα διεξαγωγής του Champions League

201736

fiba-sugkentrwsh-monaxoΤο Champions League της FIBA αποκτά “σάρκα κι οστά”, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από δύο ομάδες. Συνολικά, δε, θα συμμετέχουν 32 ομάδες, οι 24 εγγυημένα κι οι οκτώ από τα προκριματικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι 28 εκ των 32 θα προσκληθούν με βάση την κατάταξή τους στα Πρωταθλήματα των χωρών τους κι οι εναπομείνασες τέσσερις μέσω wild card.

Οι 32 ομάδες θα χωρισθούν σε τέσσερις ομίλους (σ.σ.: οκτώ ομάδες ο καθένας) κι οι τέσσερις πρώτοι θα προκρίνονται στη φάση των “16“.

Ο 5ος κι ο 6ος κάθε γκρουπ θα εξασφαλίζει την παρουσία του στη δεύτερη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο 7ος κι ο 8ος, απεναντίας, θα αποκλείεται. Σε ό,τι αφορά στη φάση των “16” και των “8“, οι αναμετρήσεις θα είναι διπλές (σ.σ.: εντός κι εκτός έδρας), ήτοι νοκ-άουτ. Κάθε ομάδα, έτσι, θα δίνει μίνιμουμ 14 αγώνες, ενώ 20 θα είναι για όσες φθάσουν έως το φάιναλ-φορ.

Η συμμετοχή των ομάδων θα πραγματοποιείται με βάση τη δυναμική των χωρών. Στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν οκτώ χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, VTB, Γερμανία κι Αδριατική), των οποίων οι λίγκες θα έχουν ένα 5% των μετοχών της διοργάνωσης.

Από 2% θα έχουν το Βέλγιο, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Λιθουανία κι η Πολωνία, ενώ το υπόλοιπο 50% των μετοχών θα το έχει η FIBA. Τα Πρωταθλήματα της πρώτης κατηγορίας, όπως της Ελλάδας, θα εκπροσωπηθούν από δύο ομάδες.

Οι υπόλοιπες πέντε λίγκες θα έχουν μία ομάδα. Πρόκειται, έτσι, για 21 ομάδες κι οι άλλες τρεις θέσεις θα δοθούν -πιθανώς- στις Ρωσία, Ισπανία και Τουρκία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…