Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 80-66

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 80-66

Strawberry Olympiacos Panathinaikos

Strawberry-Olympiacos-Panathinaikos

“Ερυθρόλευκη” ανωτερότητα και πρωτιά…
Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όντας ανώτερη του αντιπάλου της, επικράτησε με 80-66 και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά της ήττας της (73-69) στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπιασαν τρομερή απόδοση στο πρώτο μέρος, ξεφεύγοντας ακόμα και με 28 πόντους. Οι “πράσινοι” βελτιώθηκαν πάρα πολύ στο δεύτερο μέρος, προσπάθησαν να κάνουν μία τρομερή ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τον Ολυμπιακό να υπερασπίζεται μέχρι τέλους την τεράστια διαφορά του πρώτου ημιχρονού και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σπανούλης (17π., 8ασ.), Χάκετ (16π.) και Στρόμπερι (14π.), ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Φελντέιν με 16 πόντους.

Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο δίλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση και αιχμή του δόρατος τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ξέφυγε με 11-4 στο 5′, βάζοντας στην εξίσωση του αγώνα από νωρίς τον κόσμο του.

Ο Στρόμπερι ήταν καυτός, η άμυνα του Ολυμπιακού “έτρωγε” σίδερα, ενώ η επίθεση των “ερυθρολεύκων” σημάδευε ακατάπαυστα τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα, φτάνοντας πολύ εύκολα στο καλάθι. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κράτησε αρκετή ώρα στον παρκέ τον Σέρβο σέντερ (ήταν καλός στην επίθεση) και οι Πειραιώτες το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα, ξεφεύγοντας με 18 πόντους (27-9) στο πρώτο δεκάλεπτο. Κορυφαίοι του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο ήταν οι Σπανούλης (10π.) και Στρόμπερι (7π.).

Athinaiou-Hackett-Olympiacos-Panathinaikos

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Ο Στρόμπερι συνέχισε να “πυροβολεί” από την περιφέρεια, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ανύπακτη σε αντίθεση με του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που ο Σπανούλης έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια απέναντι στους “πράσινους”. Η διαφορά εκτινάχθηκε γρήγορα στο +27 (42-15 στο 16′), με τον Αθηναίου να έρχεται από τον πάγκο και να έχει 2/2 τρίποντα.

Οι Πειραιώτες δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι, εξαφάνισαν τον Παναθηναϊκό από το παρκέ, με τη διαφορά να φτάνει και στους 28 πόντους (51-23) στο 18′. Το 53-29 του πρώτου ημιχρόνου αντιπροσωπεύει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων.

Κορυφαίος του αγώνα στο ημίχρονο ήταν ο Σπανούλης με 16 πόντους και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ξεχώρισε στην επίθεση ο Ραντούλιτσα (12π.), ο οποίος, όμως, ήταν κάκιστος στην άμυνα.

spanoulis-kuzmic-olympiakos-panathinaikos

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι τα άκουσαν… στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και μπήκαν αποφασισμένοι να μειώσουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για νίκη.

Με σερί 8-0 (δύο τρίποντα από Διαμαντίδη και ένα λέι απ από Φελντέιν), ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 16 πόντους (53-37) στο 22′. Παίζοντας πολύ καλύτερη άμυνα από το πρώτο μέρος, έριξαν τη διαφορά στους 13 πόντους (58-45) στο 24′, με τον Φώτση να είναι πολύ εύστοχος από την περιφέρεια και τον Γκιστ να κλείνει τους διαδρόμους προς το “πράσινο” καλάθι, αγωνιζόμενος στη θέση “5”.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε τρομερή δουλεία σε άμυνα και επίθεση, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (63-54 στο 29′), με 7 προσωπικούς πόντους. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φρόντισε να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (66-54), με τρίποντη buzzer beater βόμβα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η τρίτη περίοδος άνηκε, πάντως, ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποφάσισε να παίξει άμυνα, βγάζοντας τον Ραντούλιτσα από το παρκέ και βάζοντας στη θέση “5” τον αθλητικό Γκιστ.

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Φελντέιν προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά ο Χάκετ ήταν σε τρομερή μέρα και με τρίποντα – μαχαιριές στην καρδιά του Παναθηναϊκού, χάρισε με άνεση τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…