Κεντρική NBA Ο “Βασιλιάς” διαλύει τα “κοντέρ” (vid)
NBA

Ο “Βασιλιάς” διαλύει τα “κοντέρ” (vid)

lebron james

lebron-james

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο της νίκης των Καβαλίερς σε βάρος των Πίστονς, με 114-106. Ο “βασιλιάς” άγγιξε το τριπλ-νταμπλ, καθώς τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, θέτοντας κάποια νέα προσωπικά ρεκόρ. Αρχικά, έγινε o 17ος αλλά και ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έφθασε τους 26.000 πόντους καριέρας, ξεπερνώντας ορισμένα “ιερά τέρατα” του “μαγικού κόσμου”.

Συγκεκριμένα, πέτυχε από το κατόρθωμα όντας 31 ετών και 80 ημερών, αφήνοντας πίσω τον Κόμπι Μπράιαντ, που χρειάστηκε μια σεζόν επιπλέον και δη 32 χρόνια και 80 ημέρες. Ακολουθούν οι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (32 χρόνια και 114 ημέρες) και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (33 χρόνια και 332 ημέρες).

Πλέον, απέχει μόλις 66 πόντους από την κατάληψη της 16ης θέσης των σκόρερ όλων των εποχών, που καταλαμβάνει ο Κέβιν Γκαρνέτ (26.071) και ακολουθούν οι Πολ Πιρς (26.144) και Τιμ Ντάνκαν (26.302). Δεδομένου ότι και οι τρεις βρίσκονται εν ενεργεία θα χρειαστεί περισσότερους αλλά υπολογίζεται πως, εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, ενδέχεται να μπει ακόμα και στην κορυφαία 10αδα των σκόρερ όλων των εποχών, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στη 10η θέση βρίσκεται ο Χακίμ Ολάζουον με 26.946 πόντους.

Επιπλέον, ο ΛεΜπρόν εκθρόνισε τον Ντέρεκ Χάρπερ από τη λίστα των 20 κορυφαίων πασέρ της ιστορίας. Έχει, πλέον, 6.582 ασίστ και δείχνει ικανός να σκαρφαλώσει ακόμα και στη 18η θέση, ξεπερνώντας τους Κέβιν Τζόνσον (6.711 ασίστ) και Μάγκσι Μπογκς (6.726 ασίστ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…