Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο πορθητής του ΟΑΚΑ

Ο πορθητής του ΟΑΚΑ

stefan jovic

stefan jovic

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της Ευρωλίγκας και είναι κάτοχος του ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σ’ έναν αγώνα στη διοργάνωση από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε μοιράσει 19 (!) τελικές πάσες στο Μόναχο, οδηγώντας τον Ερυθρό Αστέρα στο διπλό πρόκρισης επί της Μπάγερν.

Ο λόγος για τον Στέφαν Γιόβιτς, το σερβικό πολυεργαλείο του Ντέγιαν Ράντονιτς, το οποίο κάνει… παππάδες φέτος στην Ευρωλίγκα, αποτελώντας έναν από τους κύριους λόγους της εξαιρετικής πορείας των “ερυθρόλευκων”.

Ο 25χρονος γκαρντ μοιράζει ασίστ… με το τσουβάλι, όντας ο δεύτερος καλύτερος πασέρ στην Ευρωλίγκα (7,4 ασ.), πίσω μόνο από τον Τόμας Ερτέλ της Εφές Αναντολού (7,6 ασ.). Αμφότεροι είναι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Top 16.

Και μιας και αναφέραμε τους “πράσινους”, ας δούμε τα πεπραγμένα του Γιόβιτς στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος γκαρντ σημείωσε 9 πόντους με 3/5 τρίποντα, κατέβασε 8 ριμπάουντ (ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του) και μοίρασε 8 ασίστ. Κοινώς άγγιξε το triple-double, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ.

Σ’ αυτόν οφείλεται εν πολλοίς το σπουδαίο διπλό του Ερυθρού Αστέρα, καθώς διάβασε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, χτυπώντας τον ανελέητα στο πικ εν ρολ και εκθέτοντας με τον πιο εμφανή τρόπο τα αργά πόδια των ψηλών (ειδικά του Ραντούλιτσα) του “τριφυλλιού”.

Δείτε τα στατιστικά του Γιόβιτς τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

ΟΜΑΔΑ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ
Στρασμπούρ 12 2 5
Ρεάλ 9 4 9
Χίμκι 3 3
Φενέρ 4 1 4
Μπάγερν 4 5 19
Στρασμπούρ 4 8 10
Ρεάλ 12 2 4
Χίμκι 13 3 6
Φενέρ 6 3 1
Μπάγερν 9 1 13
Εφές 8 3 11
Φενέρ 8 3 3
ΠΑΟ 9 8 8
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …