Κεντρική NBA Ο κορυφαίος των κορυφαίων (vid)
NBA

Ο κορυφαίος των κορυφαίων (vid)

curry vs spurs

curry-vs-spurs

Η εξωπραγματική εμφάνιση των Ουόριορς κόντρα στους Σπερς, κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως οι πρωταθλητές είναι η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ και έχουν ως ηγέτη τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν αποτελεί απόρροια, μονάχα, του αποτελέσματος αλλά και μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που μας παρουσιάζουν με μεγαλύτερη ευρύτητα την επιβλητικότητα τους.

Ξεκινώντας από τον αντίπαλο τους, τα “σπιρούνια” είχαν 6 ήττες, πριν επισκεφθούν το Όκλαντ, έχοντας χάσει με συνολική διαφορά 33 πόντων, σε όλες τις αναμετρήσεις μαζί. Τρεις περισσότερους από τη διαφορά με την οποία έφυγαν ηττημένοι από την πιο καυτή έδρα της λίγκας (120-90). Οι Ουόριορς έχουν την εκπληκτική ικανότητα να μην δέχονται μεγάλες ανατροπές αλλά να διατηρούν τις μεγάλες διαφορές που χτίζουν. Από την αρχή της περσινής σεζόν, βρίσκονται στο 88-0, όταν προηγήθηκαν με 15 πόντους, σε οποιοδήποτε σημείο της εκάστοτε αναμέτρησης!

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρίσκεται στον πάγκο του Σαν Αντόνιο, ελάχιστοι είναι οι παίκτες που κατάφεραν να σημειώσουν τουλάχιστον 35 πόντους μέσα σε, μονάχα, τρεις περιόδους. Ο Στεφ Κάρι είναι, πλέον, ένας από αυτούς, σταματώντας στους 37, ενώ προηγούνται οι Γκίλμπερτ Αρίνας (38π.), Μόντα Έλις (38π.) και Βινς Κάρτερ (42π.).

Ο MVP της περσινής σεζόν έφθασε σε αυτή την επιθετική συγκομιδή (σ.σ: τουλάχιστον 35 πόντοι) για 15η φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όντας ο κορυφαίος στο ΝΒΑ, με τον Τζέιμς Χάρντεν και ΝτεΜάκρους Κάζινς να ακολουθούν, έχοντας φθάσει σε τέτοια νούμερα εννέα και οχτώ φορές, αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…