Κεντρική Διεθνή Ο κύβος ερρίφθη για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο κύβος ερρίφθη για το Τσάμπιονς Λιγκ

201736

fiba-sugkentrwsh-monaxoΤον Μάρτιο αναμένεται να παρουσιαστεί το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Μόνο στις διοργανώσεις της FIBA θα συμμετέχουν ιταλικές αλλά και γαλλικές ομάδες.

Όλα δείχνουν πως το Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ δεν είναι ένα “όνειρο”, αλλά μια πραγματικότητα, της οποίας έχουν ήδη μπει οι βάσεις για τη δημιουργία της.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Πέμπτη στις 14 του Γενάρη με την παρουσία εκπροσώπων της FIBA αλλά και των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της Ελλάδας, της ΓαλλίαςΓερμανίαςΙταλίαςΡωσίαςΙσπανίας αλλά και της Τουρκίας, πάρθηκε η απόφαση πως όχι μόνο η συγκεκριμένη πρόταση προχωρά κανονικά, αλλά η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στις 2021 του Μάρτη.

Το μόνο λοιπόν που έχει απομείνει είναι να επισημοποιηθεί και η εταιρεία που θα αναλάβει να υλοποιήσει τη νεοσύστατη διοργάνωση τόσο στο οργανωτικό της μέρος, όσο και σ’αυτό της διαφήμισης, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν πως αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.

Από εκεί κι έπειτα τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία ξεκαθάρισαν πως οι σύλλογοί τους θα συμμετέχουν μόνο στις διοργανώσεις της FIBA. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έχει συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…